Τα προβλήματα στην ακτοπλοϊκή σύνδεση οδηγούν σε ακυρώσεις ταξιδιωτικών προγραμμάτων μεγάλων τουριστικών οργανισμών

Ακυρώνουν ταξιωτικά προγράμματα σε ακριτικά νησιά λόγω προβλημάτων στην ακτοπλοϊκή σύνδεση
sooc

Από το κακό στο χειρότερο πάνε τα πράγματα για τον τουρισμό στα ακριτικά νησιά, καθώς η Πολιτεία δεν δύναται να επιλύσει τα σοβαρά προβλήματα που παρατηρούνται στην ακτοπλοϊκή σύνδεση. Τελευταίο πλήγμα η ακύρωση όλου του ταξιδιωτικού προγράμματος του ταξιδιωτικού οργανισμού Thomas Cook.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους ταξιδιωτικούς οργανισμούς του κόσμου. Σε επιστολή του προς τη δήμαρχο του νησιού κυρία Μαρία Καμμά – Αλιφέρη, γίνεται γνωστό ότι ο οργανισμός σταματάει το πρόγραμμα για το φετινό καλοκαίρι καθώς δεν έχει καμία γνώση για την ακτοπλοϊκή σύνδεση μεταξύ Τήλου και Ρόδου. Σημειώνεται ότι η Τήλος δεν διαθέτει αεροδρόμιο.

Στο ίδιο μήκος κύματος και το γραφείο Nissia Holidays από τη Μεγάλη Βρετανία όπου αφού σημειώνει την πτώση των κρατήσεων κατά 20% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, προβλέπει ότι η μείωση αυτή θα έχει αυξητική πορεία ενώ στην επιστολή τους κάνουν λόγο για «ακύρωση του προγράμματος μας για το 2016 στην περίπτωση που δεν υπάρξει άμεση λύση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης».

Σε επικοινωνία μας με την δήμαρχο Τήλου, εξέφρασε την έντονη ανησυχία της για την κατάσταση, και προέτρεψε την πολιτική ηγεσία να πάρει πρωτοβουλίες ώστε να λυθεί το πρόβλημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης, με την δρομολόγηση άλλου πλοίου, καθώς το Sea Star, δεν δύναται να κινηθεί. «Έχουμε εδώ και καιρό προτείνει την δρομολόγηση άλλων πλοίων και σε δέχονται κανένα από αυτά. Πρέπει να μπει άμεσα πλοίο για να μην καταστραφεί το νησί».

Δημοφιλή