Η ιστορία του Σύριου Ahmad. Περιπλανιόταν σαν φάντασμα στην Αθήνα μέχρι που αυτοπυρπολήθηκε

Η ιστορία του Σύριου Ahmad. Περιπλανιόταν σαν φάντασμα στην Αθήνα μέχρι που αυτοπυρπολήθηκε
eurokinissi

Απίστευτες είναι οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν στο Κερατσίνι, όπου κάτοικοι είχαν μπροστά στα μάτια τους έναν Σύριο μετανάστη να πίνει βενζίνη και στη συνέχεια να περιλούζεται με αυτήν και να αυτοπυρπολείται.

Πρόκειται για τον 30χρονο Abo Hamed Ahmad από τη Συρία, ο οποίος βρισκόταν από το 2013 στη χώρα μας. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι είχε κάρτα ασύλου με τελευταία θεώρηση στις 17 Φεβρουαρίου 2015, ενώ από τις 13 Μαρτίου 2014 έως τις 24 Ιουνίου του ίδιου χρόνου φιλοξενούνταν στις εγκαταστάσεις της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Ιόλαος» στην οδό Δροσοπούλου στην Κυψέλη.

Κατά την παραμονή του εκεί παρουσίασε προβλήματα χρήσης ναρκωτικών και ψυχολογικών διαταραχών, γεγονός που προκάλεσε την απομάκρυνσή του από τον χώρο φιλοξενίας.

Από τότε φαίνεται να περιφερόταν σε διάφορες περιοχές της Αττικής και του Πειραιά, χωρίς τόπο διαμονής. Χθες τα ξημερώματα, κάτω από άγνωστες συνθήκες, πήγε σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην οδό Βιτωλίων στο Κερατσίνι, αγόρασε ένα μπουκάλι βενζίνης και απομακρύνθηκε. Λίγα μέτρα μακρύτερα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ήπιε εύφλεκτο υγρό, το υπόλοιπο το έριξε στο σώμα του και στη συνέχεια αυτοπυρπολήθηκε.

Η ενέργειά του έγινε αντιληπτή από τους κατοίκους της περιοχής, που άκουσαν τις κραυγές του άτυχου άνδρα. Βγαίνοντας από τα σπίτια τους αντίκρισαν τον 30χρονο από τη Συρία να φλέγεται, με τους πιο ψύχραιμους να αρπάζουν κουβέρτες επιχειρώντας να σβήσουν τις φλόγες, κάτι που κατάφεραν λίγο αργότερα.

Με σοβαρά εγκαύματα μεταφέρθηκε αρχικά στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας και λίγο αργότερα στο νοσοκομείο ΚΑΤ. Νοσηλεύεται στη μονάδα εγκαυμάτων λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης του. Την προανάκριση για τις συνθήκες και τα αίτια που τον οδήγησαν στην πράξη του, ανέλαβαν αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πειραιά.

Δημοφιλή