ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
20/05/2015 12:36 EEST | Updated 22/05/2015 07:34 EEST

Oκτώ ελληνικές επιχειρήσεις στον τελικό των European Business Awards sponsored by RSM

rsm

Στις 26 Μαΐου θα διεξαχθεί στο Λονδίνο,η τελετή απονομής των European Business Awards sponsored by RSM 2014/15. Τα European Business Awards sponsored by RSM, τα οποία διοργανώνονται για 9η συνεχή χρονιά, είναι ένας ανεξάρτητος μη κερδοσκοπικός θεσμός, ο οποίος αναγνωρίζει και επιβραβεύει την επιχειρηματικότητα, τις καλές πρακτικές και την καινοτομία σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Τα European Business Awards sponsored by RSM αποτελούν το μεγαλύτερο και σημαντικότερο διαγωνισμό επιχειρήσεων στην ΕΕ. Patron των βραβείων είναι ο Κύριος Karel De Gucht, Επίτροπος Εμπορίου Ευρώπης, ο οποίος θα είναι παρών τη βραδιά της απονομής, όπως επίσης και CEO σημαντικών Ευρωπαϊκών Εταιρειών, διακεκριμένα πρόσωπα από τον επιχειρηματικό και πολιτικό κόσμο, ακαδημαϊκοί και εκπρόσωποι των ΜΜΕ.

Στο φετινό διαγωνισμό 2014/2015, στην πρώτη φάση της διαδικασίας του, δήλωσαν συμμετοχή 24.000 επιχειρήσεις από 33 Ευρωπαϊκές χώρες. Από αυτές επιλέχθηκαν από τους κριτές 709 National Champions και 110 Ruban d’Honneur Recipients (10 από κάθε κατηγορία). Στον τελικό θα αναδειχθούν 11 νικητές - ένας για κάθε κατηγορία. Για την Ελλάδα φέτος διακρίθηκαν 60, περισσότερες από ποτέ, επιχειρήσεις ως «National Champion».

Τα βραβεία επικεντρώνονται σε εταιρείες από διάφορους κλάδους που έχουν επιτύχει εξαιρετικά αποτελέσματα στις 10 κατηγορίες των βραβείων, από την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση έως την εξυπηρέτηση του πελάτη, τα οποία και τις κατατάσσουν σε ηγετική θέση στην Ευρώπη. Η ενδέκατη κατηγορία προκύπτει από την επιλογή που κάνει ο Πρόεδρος των βραβείων για τις δέκα επιχειρήσεις που κατά την γνώμη του έχουν ξεχωρίσει στον διαγωνισμό και ονομάζεται «Chairman’s Selection».

Ανάμεσα στις 110 εταιρείες που βραβεύτηκαν με τον τιμητικό τίτλο «Ruban d’Honneur», ο οποίος τους δίνει το εισιτήριο για την τελική φάση του διαγωνισμού συγκαταλέγονται και 7 Ελληνικές, γεγονός που αποτελεί εξαιρετική επιτυχία για τη χώρα μας για άλλη μία χρονιά αλλά και για τις ίδιες τις επιχειρήσεις. Επιπλέον με βάση τη ψηφοφορία του κοινού βραβεύτηκε φέτος η εταιρεία Olympia Electronics ως «National Public Champion» (Εθνικός Πρωταθλητής Ψηφοφορίας) διεκδικώντας έτσι τον τίτλο του «European Public Champion» στον τελικό. Οι 8 συνολικά Ελληνικές εταιρείες που έχουν φτάσει στον τελικό είναι οι εξής:

H εταιρία Green (Greek Environmental& Energy Network SA) είναι υποψήφια στην κατηγορία Bραβείο για την Επιχείρηση της Χρονιάς [κ.ε. €26-150m], η ΑΒ Βασιλόπουλος είναι υποψήφια στην κατηγορία Βραβείο για την Περιβαλλοντική και Εταιρική Αειφορία ενώ οι εταιρείες Coffee Island και Pharmathen είναι υποψήφιες για το βραβείο Διεθνούς Αναπτυξιακής Στρατηγικής της Χρονιάς, ενώ η ONEX είναι υποψήφια για το RSM Entepreneur of the Year Award.

Οι εταιρίες Genesis Pharma και Spetses Mini Marathon είναι υποψήφιες για το βραβείο Chairman's Selection ενώ η Olympia Electronics είναι υποψήφια για το βραβείο Εuropean Public Champion.

Η RSM Greece ως κύριος χορηγός, υποστηρίζει ενεργά το θεσμό στοχεύοντας στην αλλαγή αντίληψης της Ευρωπαϊκής κοινότητας για την Ελληνική επιχειρηματικότητα. Κάθε χρόνο επιλέγει και προτείνει για συμμετοχή, Ελληνικές επιχειρήσεις ανεξάρτητα από το μέγεθός τους ή τον κλάδο στον οποίο δραστηριοποιούνται. Η επιλογή των υποψήφιων εταιρειών γίνεται με βάση συγκεκριμένα κριτήρια που διαφέρουν ανά κατηγορία, όπως η καινοτομία, η εξυπηρέτηση του πελάτη, οικονομικά μεγέθη, στρατηγική ανάπτυξης και εξαγωγική δραστηριότητα. Η RSM Greece παρέχει, αφιλοκερδώς, στις συμμετέχουσες επιχειρήσεις συνολική υποστήριξη και καθοδήγηση σε όλες τις φάσεις του διαγωνισμού, με σκοπό την προβολή και ανάδειξή τους πανευρωπαϊκά.

Ως αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας, στο διαγωνισμό του 2012/13, δύο Ελληνικές εταιρείες, η Γαία Τρόφιμα και το Νοσοκομείο Υγεία, κατέκτησαν δύο από τα δέκα βραβεία στο τελικό, περισσότερα από κάθε άλλη χώρα, ενώ στον περσινό τελικό είχαμε και πάλι διακρίσεις Ελληνικών εταιρειών όπως η εταιρεία Διαμαντής Μασούτης, η οποία κατέκτησε το βραβείο «The Chairman’s Selection», και η εταιρεία SKROUTZ η οποία κατέκτησε τον τίτλο του «European Public Champion».

Στο φετινό διαγωνισμό 2014/2015, στην πρώτη φάση της διαδικασίας του, δήλωσαν συμμετοχή 24.000 επιχειρήσεις από 33 Ευρωπαϊκές χώρες. Από αυτές επιλέχθηκαν από τους κριτές 709 National Champions και 110 Ruban d’Honneur Recipients (10 από κάθε κατηγορία). Στον τελικό θα αναδειχθούν 11 νικητές - ένας για κάθε κατηγορία. Για την Ελλάδα φέτος διακρίθηκαν 60, περισσότερες από ποτέ, επιχειρήσεις ως «National Champion»!

Ο Κύριος Άθως Στυλιανού, Διευθύνων Σύμβουλος τηςRSM Greece αναφέρει: «Όλη αυτή η προσπάθεια ξεκίνησε πριν από έξι χρόνια, μια περίοδο που διαβάζαμε και ακούγαμε πολύ δυσάρεστα σχόλια για τη χώρα μας στα ξένα μέσα. Αποφασίσαμε να αξιοποιήσουμε τη συνεργασία μας με τα European Business Awards για να συμβάλλουμε κι εμείς στο rebranding της χώρας μας, να αναδείξουμε την Ελληνική επιχειρηματικότητα και να δείξουμε ότι οι Ελληνικές επιχειρήσεις και οι Έλληνες επιχειρηματίες μπορούν να ανταγωνιστούν επάξια τις επιχειρήσεις των άλλων Ευρωπαϊκών χωρών. Η Ελληνική επιχειρηματικότητα, παρά τις αντιξοότητες των τελευταίων ετών, αποδεικνύει για άλλη μία χρονιά ότι είναι ικανή να διακριθεί και να ξεχωρίσει ανάμεσα σε τόσες χιλιάδες επιχειρήσεις που συμμετέχουν στον διαγωνισμό, δίνοντας έτσι ένα αισιόδοξο και ελπιδοφόρο μήνυμα για το μέλλον της χώρας μας. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στις 8 Ελληνικές επιχειρήσεις που έχουν φτάσει φέτος στον τελικό!».