Παράταση στην αγωνία στην ΝΔ

Παράταση στην αγωνία στην ΝΔ
Sooc

Μπορει τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου της ΝΔ να αποφάσισαν ομόφωνα ότι δεν μπορούν να τοποθετηθούν επί ανύπαρκτου κειμένου συμφωνίας, παραπέμποντας για το μέλλον την επίσημη αποφαση του κόμματος για τη στάση που θα κρατήσουν στην κρίσιμη ψηφοφορία της Βουλής, την ιδια όμως στιγμή μόνο ανύπαρκτες δεν είναι οι ενστάσεις και οι τοποθετήσεις στελεχών που επιμένουν να ζητούν μια ξεκάθαρη θέση εδώ και τώρα.

Όσοι πάντως πιέσουν την ηγεσία του κόμματος να ανοίξει τα χαρτιά της θεωρούν οτι η χρονική μετάθεση της οποίας απόφασης συντηρεί απλώς το κλίμα προβληματισμού σε μια μεγάλη ομάδα στελεχών και έρχεται να προστεθεί στην δημοσκοπική πίεση που δέχεται το γαλάζιο στρατόπεδο με τα ευρήματα να καταγράφουν μια διαφορά... 20 μονάδων απο τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ακόμα και ο γραμματέας του κόμματος, Ανδρεας Παπαμιμίκος, στην εισαγωγική του τοποθέτηση ζήτησε να στηριχθεί η συμφωνία τονίζοντας μαλιστα πως η ΝΔ δεν θα πρέπει να μείνει με τα χέρια σταυρωμένα περιμένοντας μόνο την τελική συμφωνία της κυβέρνησης Τσίπρα.

Ανάλογους προβληματισμούς διατύπωσε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτιμώντας οτι "μια μέτρια συμφωνία είναι καλύτερη από τη μη συμφωνία», ενώ συντάχθηκε ανοιχτά με την πρόταση τοσο του Νικήτα Κακλαμανη όσο και της Όλγας Κεφαλογιαννη για την ανάγκη σύγκλησης της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος.

Ζητούμενο παραμένει τι θα πράξει ο ιδιος ο Αντώνης Σαμαρας όταν το θέμα έρθει προς συζήτηση στην ΚΟ ΝΔ και αν κατα τη συνεδρίαση θα τεθεί θέμα ψηφοφορίας γισμτντελικη στάση του κόμματος επι του κειμένου της συμφωνίας.

Αν και αρχικά υπήρχε ακομα και η σκέψη να στηθεί κάλπη μεσα στην αίθουσα της Γερουσίας, φαίνεται πως κάτι τέτοιο εγκαταλείπεται αφου η εκτίμηση που υπάρχει είναι πως θα λειτουργούσε ως καταλύτης εξελίξεων με απρόβλεπτες καταστάσεις.

Γρίφος ωστόσο παραμένει με ποιον τροπο θα κριθεί η επιθυμία της πλειοψηφίας των βουλευτών και η ηγεσία να καταγράψει τις διαφορετικές προσεγγίσεις και αποφασιστεί η κομματική γραμμή σε επόμενο Πολιτικό Συμβούλιο.

Έτσι λοιπόν μετα απο δυο ώρες συζητήσεων αποφασίστηκε - και διατυπώθηκε σε ενα κοινό κείμενο απόφασης - η σύγκληση της Κ.Ο. να γίνει μόλις η συμφωνία πάρει “σάρκα και οστά” και κατατεθεί στη Βουλή.

Δημοφιλή