Αντίο David Letterman: Το συγκινητικό βίντεο, το live των Foo Fighters και το τέλος μιας σπουδαίας εκπομπής

Αντίο David Letterman: Το συγκινητικό βίντεο, το live των Foo Fighters και το τέλος μιας σπουδαίας εκπομπής
CBS

Η θεματική αυτής της εβδομάδας που διανύουμε είναι, από ότι φαίνεται, να πατάμε ένα κλάμα συγκίνησης πρωί πρωί πριν έρθουμε στο γραφείο -ή και στο γραφείο. Πρώτα είχαμε το φινάλε του Mad Men το πρωινό της Δευτέρας, σήμερα είχαμε το φινάλε του Late Show του David Letterman, το οποίο έριξε αυλαία το βράδυ της Τετάρτης καθώς ο σπουδαίος παρουσιαστής αποφάσισε πως ήρθε η ώρα του να βγει στη σύνταξη.

Το αποχαιρετιστήριο πάρτυ προς τιμήν του Letterman εξελισσόταν εδώ και μέρες, με καλύτερες στιγμές την επεισοδιακή επίσκεψη της Tina Fey και το τρυφερό φιλί της Julia Roberts, ήταν όμως το χτεσινοβραδινό επεισόδιο που μας έκανε στο τέλος να λυγίσουμε.

Μετά από τους καλεσμένους, τις σκηνές από τα παρασκήνια, την προβολή των αγαπημένων βίντεο του Letterman από όλα αυτά τα χρόνια και τις ευχαριστίες σε όλη του την ομάδα (από τους παραγωγούς και τους τεχνικούς μέχρι τη μπάντα και τον Paul Shaffer), ο Letterman ευχαρίστησε τη γυναίκα και το γιο του που κάθονταν ανάμεσα στο κοινό, λέγοντας «Σας αγαπώ και τους δύο και τίποτε άλλο δεν έχει σημασία, σωστά;». Και, αμέσως μετά, ευχαρίστησε για μια τελευταία φορά το κοινό του, με τη γνωστή του φράση «Σας ευχαριστώ και καληνύχτα».

Η κάμερα γύρισε στη σκηνή όπου οι Foo Fighters είχαν πάρει ήδη τις θέσεις τους, ντυμένοι όλοι με επίσημα κοστούμια, τα φώτα χαμήλωσαν και το συγκρότημα ξεκίνησε να παίζει το κομμάτι τους «Everlong».

Μια παρένθεση εδώ: Όταν το 2000 ο Letterman επέστρεψε στο Late Show έπειτα από μια εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς, ζήτησε να έρθει η αγαπημένη του μπάντα στην εκπομπή και να παίξει το αγαπημένο του κομμάτι. Και οι Foo Fighters ακύρωσαν μια ολόκληρη περιοδεία για να παίξουν ζωντανά στο Late Show το Everlong. Κλείνει η παρένθεση.

Όσο οι FF έπαιζαν το κομμάτι, στις οθόνες μας έπαιζαν σκηνές από όλες τις εκπομπές του Letterman τα τελευταία 22 χρόνια. Και, γενικά, δε χρειάζονται άλλα λόγια, απλώς πατήστε το play και δείτε το σημαντικότερο κομμάτι της αμερικάνικης, και όχι μόνο, τηλεόρασης να εξελίσσεται -και να τελειώνει- μπροστά στα μάτια σας. Ανατριχίλες, ανατριχίλες παντού.

Δημοφιλή