ΔΙΕΘΝΕΣ
21/05/2015 15:00 EEST

Ισπανία: Αστυνομικός «ειδικός» στις πολεμικές τέχνες κλωτσάει μεθυσμένο άνδρα ενώ οι συνάδελφοι κοιτάζουν

Σοκάρει βίντεο που παρουσιάζει νέο κρούσμα αστυνομικής βίας έναντι πολίτη- αυτή τη φορά από την Μαγιόρκα, της Ισπανίας.

Στο βίντεο εικονίζεται ένας μεθυσμένος άνδρας, ο οποίος έχει συλληφθεί από την αστυνομία και κάθεται σε μία καρέκλα. Μπροστά του, στέκονται τουλάχιστον πέντε αστυνομικοί.

Κάποια στιγμή, ένας εξ αυτών που μέχρι εκείνη τη στιγμή μιλάει στο τηλέφωνο, πλησιάζει τον άνδρα που παραμένει καθιστός και απρόκλητα τον χτυπάει διαδοχικά στο πρόσωπο με 2 "επαγγελματικές" κλωτσιές καράτε. Ακολουθούν και χτυπηματα με γροθιές.

Ο συγκεκριμένος αστυνομικός, μάλιστα, όπως έγινε γνωστός είναι ειδικός στις πολεμικές τέχνες ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως οι συνάδελφοι του, αντί να αντιδράσουν στην απρόκλητη επίθεση απέναντι στον μεθυσμένο άνδρα, επικεντρώνουν την προσοχή τους στο πως θα σταματήσουν την κάμερα που καταγράφει τα όσα συμβαίνουν.

Ο αστυνομικός, που πλέον αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης τεσσάρων χρόνων, δήλωσε στο δικαστήριο πως "έχασε τα νεύρα του", όταν ο άνδρας εκστόμισε απειλές για την κόρη του.

Επίσης, υποστήριξε πως ήξερε πως η σκηνή καταγραφόταν από κάμερα, καθώς και ζήτησε συγγνώμη από το θύμα. Χαρακτηριστικά ανέφερε πως "δεν ήταν η αρμόδια συμπεριφορά. Δεν ήταν το είδος της συμπεριφοράς που θα πρέπει να επιδεικνύει κάποιος αστυνομικός".

Από την πλευρά του, ο αξιωματούχος που κατηγορείται για την μετακίνηση της κάμερας δήλωσε πως "την κούνησε κατά λάθος" και δήλωσε πως δεν πραγματοποιήθηκαν περαιτέρω σκηνές βιαιοπραγίας, όταν η κάμερα είχε μετακινηθεί.

Το περιστατικό συνέβη τον Σεπτέμβριο του 2011, αλλά είδε τώρα το φως της δημοσιότητας, καθώς όπως μεταδίδει η Diario de Mallorca ο συγκεκριμένος αστυνομικός υπηρετεί ακόμη στο σώμα της αστυνομίας, αν και σε διαφορετικό πόστο, ενώ η δίκη αναμένεται να συνεχισθεί στις 27 Μαίου.

Το θύμα της απρόκλητης επίθεσης από την πλευρά των αστυνομικών, διαβεβαιώνει πως δεν απείλησε κανέναν από τους παρευρισκόμενους αστυνομικούς, ενώ αναφέρει ακόμη πως δέχθηκε και άλλα χτυπήματα, που δεν καταγράφηκαν στο βίντεο.