ΚΟΙΝΩΝΙΑ
21/05/2015 04:16 EEST | Updated 21/05/2015 06:43 EEST

Η απάντηση της Ελληνικής Αστυνομίας στην Κωνσταντοπούλου

sooc

Άτυπη βεντέτα φαίνεται ότι έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους στρατηγούς της ΕΛ.ΑΣ. και την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, ύστερα από το χθεσινό περιστατικό που συνέβη στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας, όπου η κ. Κωνσταντοπούλου ζητούσε εξηγήσεις από αστυνομικό διευθυντή για τα μέτρα ασφαλείας.

Δύο είναι οι φράσεις της προέδρου της Βουλής που ενόχλησαν περισσότερο τους στρατηγούς της ΕΛ.ΑΣ.: «Να μου δώσει αναφορά και εξηγήσεις ο προϊστάμενός σας για το λόγο που εφαρμόστηκε αυτό το σχέδιο» και το «κύριε αστυνομικέ» ενώ απευθυνόταν σε έναν ανώτερο αξιωματικό της Αστυνομίας.

Η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. καλύπτει πλήρως τον Αστυνομικό Διευθυντή με τον οποίο είχε διάλογο η Πρόεδρος της Βουλής και αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Ο Αστυνομικός Διευθυντής εφάρμοσε τις διαταγές του επιχειρησιακού κέντρου, καθώς έπρεπε να ληφθούν μέτρα ασφαλείας για το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και το Μέγαρο Μαξίμου αλλά και για τα γραφεία της Ε.Ε που βρίσκονται στο σημείο. Ποτέ δεν απαγόρευσε σε αντιπροσωπεία εργαζομένων να δώσουν ψήφισμα στη Βουλή αλλά και ούτε και ποτέ αντιπροσωπεία εργαζομένων τον ενημέρωσαν ότι θα ήθελαν να δώσουν ψήφισμα».

Υπό το βάρος των έντονων αντιδράσεων η ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε χθες επίσημη ανακοίνωση: «Τα αστυνομικά μέτρα που ελήφθησαν σήμερα (χθες) το πρωί στο κέντρο της Αθήνας, με αφορμή προγραμματισμένες συγκεντρώσεις, εντάσσονται στο γενικότερο επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Στο πλαίσιο αυτό οι επικεφαλής Αξιωματικοί των μέτρων τελούσαν υπό το συντονισμό, τις κατευθύνσεις και τις εντολές του Κέντρου Επιχειρήσεων. Η Ελληνική Αστυνομία, ως θεσμός του δημοκρατικού μας πολιτεύματος, εγγυάται την ελεύθερη έκφραση των πολιτών και παράλληλα προστατεύει το δικαίωμα της κοινωνίας στη δημόσια τάξη και ασφάλεια».

Sponsored Post