Η σημαία του πλανήτη Γη

Η σημαία του πλανήτη Γη

Όσο μακρινή και αν φαντάζει η πιθανότητα της ένωσης όλων των κρατών της Γης σε ένα, υπάρχουν κάποιοι που την οραματίζονται ως ένα ευκταίο ενδεχόμενο, σύμβολο της ομόνοιας μεταξύ των εθνών, που θα έχουν συνειδητοποιήσει ότι είμαστε όλοι ανθρώπινα όντα – και ειδικά σε σχέση με την εξερεύνηση του Διαστήματος, που θεωρείται από πολλούς ένας στόχος που μπορεί να επιτευχθεί όχι από μεμονωμένα κράτη, αλλά από μια ενωμένη ανθρωπότητα.

Σε αυτό το πλαίσιο κινήθηκε το προσωπικό project του Όσκαρ Πέρνεφελντ, του Beckmans College of Design στη Στοκχόλμη, που αποτελεί και την πτυχιακή του. Όπως γράφει ο ίδιος στην ιστοσελίδα του project, οι παρούσες αποστολές στο Διάστημα χρησιμοποιούν διαφορετικές σημαίες, ανάλογα με το ποια χώρα τις πραγματοποιεί. «Οι διαστημικοί ταξιδιώτες, ωστόσο, είναι κάτι περισσότερο από απλοί εκπρόσωποι των χωρών τους. Είναι εκπρόσωποι του πλανήτη Γη».

Σκοποί της σημαίας που σχεδίασε, όπως επισημαίνει, είναι το να χρησιμοποιείται για την εκπροσώπηση του πλανήτη Γη και το να υπενθυμίζεται στους κατοίκους της ότι μοιραζόμαστε αυτόν τον πλανήτη, ανεξαρτήτως των εθνικών συνόρων- καθώς και ότι θα έπρεπε να προσέχουμε ο ένας τον άλλον, αλλά και τον πλανήτη μας.

Δημοφιλή