5 κόλπα για να χρησιμοποιείτε το Google Chrome χωρίς κόπο αλλά με τρόπο (έξυπνο)

MUNICH, GERMANY - SEPTEMBER 06:  In this photo illustration Google's Chrome, Google Inc.'s new Web browser is displayed on an laptop. (Photo Illustration by Alexander Hassenstein/Getty Images)
MUNICH, GERMANY - SEPTEMBER 06: In this photo illustration Google's Chrome, Google Inc.'s new Web browser is displayed on an laptop. (Photo Illustration by Alexander Hassenstein/Getty Images)

Οι περισσότεροι από εμάς χρησιμοποιούμε καθημερινά το Google Chrome, για την πλοήγηση μας στο Διαδίκτυο. Ελάχιστοι, όμως, γνωρίζουν τα κόλπα αυτά, που προσφέρει ο πλοηγός, και μπορούν να μας διευκολύνουν στη χρήση του.

Σας τα παρουσιάζουμε για να μη χρειαστεί στο μέλλον, ποτέ ξανά, να χάσετε ούτε το χρόνο σας, ούτε την υπομονή σας

1. Συνόψιση μακροσκελών άρθρων

Το πρόγραμμα TLDR αποτελεί μία επέκταση που συνοψίζει όλες τις πληροφορίες που διατίθενται σε μία ιστοσελίδα, σε ένα μικρό κουτί. Διατίθεται δωρεάν και αν και δεν ξέρουμε πως ακριβώς λειτουργεί, δεν μπορούμε παρά να είμαστε ευγνώμονες για την ύπαρξη του.

2. Κρατήστε σημειώσεις χωρίς να ζαλίζεστε με άλλες καρτέλες

Με το Sidenotes, που επίσης διατίθεται δωρεάν, μπορείτε να κρατάτε σημειώσεις στο πλάι του πλοηγού σας, δίχως να περισπάται η προσοχή σας. Όλες οι σημειώσεις αποθηκεύονται αυτόματα στον λογαριασμό σας στο Dropbox. Όπως αναφέρει η σελίδα της εφαρμογής, “Εσείς έχετε όλες σας τις πληροφορίες, εμείς δεν κρατάμε τίποτα”.

3. Κλείστε το auto-play

Στο μενού του Google Chrome, πηγαίνετε στις ρυθμίσεις, μετά στις εξειδικευμένες ρυθμίσεις και μετά στις ρυθμίσεις περιεχομένου. Από εκεί, επιλέγετε, στο Plug-ins, την επιλογή “Click to Play” και ύστερα είναι όλα εντάξει.

4. Αναζήτηση στο Διαδίκτυο χωρίς να γράφετε

Αυτή η εφαρμογή, επίσης δωρεάν, έχει πρόσβαση στο μικρόφωνο σας και με τη μαγική φράση “OK Google” υπόσχεται να ψάξει για μία απάντηση, στην επόμενη ερώτηση σας. Καλό θα ήταν, βέβαια, να μην τη χρησιμοποιείτε δημοσίως, εκτός κι αν θέλετε να σας κοιτάζουν όλοι.

5. Η εφαρμογή Chrome για κινητά

Μπορείτε να κατεβάσετε την ανάλογη εφαρμογή για το κινητό σας, ώστε να έχετε πρόσβαση στον υπολογιστή σας, απλώς από την οθόνη αφής του κινητού σας. Υπόσχεται απόλυτη ασφάλεια και ακρίβεια.

Πηγή: Independent