ΔΙΕΘΝΕΣ
23/05/2015 15:52 EEST | Updated 26/05/2015 15:59 EEST

Αυτή η κοπέλα αποδεικνύει γιατί δεν πρέπει να πούμε ποτέ ξανά «πολεμάει σαν γυναίκα»

Συχνά αναφέρουμε πως κάποιος «παλεύει σαν γυναίκα», χρησιμοποιώντας την παρομοίωση υποτιμητικά, για να μειώσουμε τη δύναμη ή το θάρρος που επιδεικνύει.

Το βίντεο, όμως, που ανέβασε το MaxMan.Tv που κάνει διάφορες φάρσες, θα πρέπει να μας κάνει να αναθεωρήσουμε την άποψη μας.

Μια κοπέλα στη Μαλαισία εμφανίζεται απροσδόκητα σε ένα γυμναστήριο Muay Tai και, όπως όλα δείχνουν, είναι παντελώς άσχετη.

Περπατάει αβέβαια, δεν μπορεί να πραγματοποιήσει με επιτυχία ούτε βασικές ασκήσεις και γενικά δεν γεμίζει το μάτι των ανδρών που παρευρίσκονται στο γυμναστήριο και γυμνάζονται.

Όταν, μάλιστα, ζητάει από κάποιον να παλέψουν, εκείνος αποκρίνεται πως «Απλώς δεν θέλω να σε πληγώσω». Όταν τελικά ο άνδρας και η γυναίκα μπαίνουν στο ρινγκ, εκείνος δεν έχει πρόβλημα να της καταφέρει χτυπήματα με μεγάλη ευκολία και, μάλιστα, την κοροϊδεύει, όποτε βρίσκει την ευκαιρία.

Σύντομα, όμως, η κοπέλα «παίρνει μπρος» και οι ρόλοι αντιστρέφονται. Ο άνδρας ούτε που μπορεί να αποκρούσει τα χτυπήματα της, καταλήγει αρκετές φορές στο έδαφος και δείχνει να τα έχει χαμένα.

«Μήπως χρειάζεσαι ένα διάλειμμα;», τον ρωτάει η κοπέλα.

Αυτό που δεν ήξερε ο άνδρας πριν δεχθεί να παλέψει μαζί της, είναι πως η κοπέλα, είναι πρωταθλήτρια της Kuala Lumpur στο γυναικείο Muay Thai.

Παρακολουθώντας, άλλωστε, κανείς την προπόνηση της, στην αρχή του βίντεο, μάλλον αναθεωρεί την άποψη του για το πώς παλεύουν οι γυναίκες και ποιο είναι το ισχυρό φύλο.