ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
23/05/2015 08:45 EEST | Updated 23/05/2015 09:16 EEST

ΥΠΟΙΚ: Διαψεύδει τα περί φόρου σε καταθέσεις και αύξησης φόρου στις χρηματιστηριακές συναλλαγές

JEAN-SEBASTIEN EVRARD via Getty Images
A man takes out Euro banknotes from an automated teller machine (ATM) at a cash point of the French bank 'La Banque Postale' in Carquefou, Western France, on September 10, 2014. AFP PHOTO / JEAN-SEBASTIEN EVRARD (Photo credit should read JEAN-SEBASTIEN EVRARD/AFP/Getty Images)

Δημοσίευμα της «Καθημερινής» περί εξέτασης το ενδεχομένου αύξησης του φόρου επί των χρηματιστηριακών συναλλαγών και επιβολής κάποιου φόρου στις καταθέσεις, από ένα ύψος και πάνω, διαψεύδει το υπουργείο Οικονομικών.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση του υπουργείου έχει ως εξής: «Το Υπουργείο Οικονομικών διαψεύδει κατηγορηματικά το δημοσίευμα της εφημερίδας “Καθημερινή” για αύξηση του  φόρου επί των χρηματιστηριακών συναλλαγών και για επιβολή φόρου στις καταθέσεις.Τέτοια δημοσιεύματα δεν είναι προς την κατεύθυνση της έγκυρης ενημέρωσης των αναγνωστών».

Σημειώνεται πως στο εν λόγω δημοσίευμα αναφέρεται ότι οι δανειστές βλέπουν «μικρή πρόοδο και πολλή σύγχυση» στις συζητήσεις που γίνονται στις Βρυξέλλες, ενώ στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων υπάρχει σειρά προτάσεων για μέτρα που καλύπτουν το δημοσιονομικό κενό.

«Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από το τέλος επί των τραπεζικών συναλλαγών, η κυβέρνηση συζητά την αύξηση του φόρου επί των χρηματιστηριακών συναλλαγών, αλλά και το ενδεχόμενο επιβολής κάποιου φόρου στις καταθέσεις, από ένα ύψος και πάνω» αναφέρεται σχετικά.

Sponsored Box