Μιχελογιαννάκης: Grexit σε αυτούς που δεν τήρησαν τη συμφωνία με τον λαό. Δεν φεύγω, δεν παραδίδω έδρα

Μιχελογιαννάκης: Grexit σε αυτούς που δεν τήρησαν τη συμφωνία με τον λαό. Δεν φεύγω, δεν παραδίδω έδρα
Eurokinissi

«Δεν φεύγω, δεν παραδίδω έδρα, είναι δυνατόν να φύγω από τις αρχές που παλέψαμε;» διερωτήθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, κάνοντας λόγο για «Grexit σε αυτούς που δεν τήρησαν τη συμφωνία με το λαό», ενώ ο Στάθης Λεουτσάκος σημείωσε ότι «ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να φέρει τέτοια συμφωνία στη Βουλή.»

Σύμφωνα με τον κ. Μιχελογιαννάκη, ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να θέσει σε δημοψήφισμα ένα κείμενο που ξεπερνά τις κόκκινες γραμμές του και να ζητήσει από τον λαό να το απορρίψει. Αν ψηφίσουμε αυτά τα μέτρα βάζουμε ταφόπλακα στην Ελλάδα, είπε, προσθέτοντας ότι θα καταψηφίσει και δεν πρόκειται να παραδώσει την έδρα του.

«Ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να φέρει τέτοια συμφωνία (σ.σ στη Βουλή) ο πρώτος που θα την καταψήφιζε είναι ο Αλέξης ο Τσίπρας» σημείωσε δε ο προσκείμενος στην Αριστερή Πλατφόρμα Στάθης Λεουτσάκος.

«Οι δανειστές έχουν πρήξει το συκώτι στον λαό όχι εμείς» παρατήρησε ο βουλευτής. «Η κυβέρνηση οφείλει να μην κάνει πίσω να υπερασπιστεί τις κόκκινες γραμμές μας μέχρι τέλους» επέμεινε.

«Οι δανειστές επιμένουν στην αύξηση του ορίου ένσημων για την κατώτατη σύνταξη στα 6.000, από τα 4.500 που είναι σήμερα» ανέφερε από την πλευρά του στον ΣΚΑΪ ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργος Ρωμανιάς.

Επίσης, ζητούν να πάνε στα 67 έτη περίπου 300.000 ασφαλισμένοι που έχουν θεμελιωμένα δικαιώματα και μπορούν να βγουν σε σύνταξη στα 62.

Ο κ Ρωμανιάς άφησε και πάλι ανοιχτό το ενδεχόμενο να μεταφερθεί στο 2016 η χορήγηση της 13ης σύνταξης.

«Τα κεντρικά σημεία που παλεύουμε είναι τα πρωτογενή πλεονάσματα, τα εργασιακά, που δεν κάνουμε βήμα πίσω, το τρίτο το χρέος και το τέταρτο το αναπτυξιακό πακέτο» σχολίασε επίσης η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου. «Δεν πρόκειται να πέσουμε, δεν θα τους κάνουμε το χατίρι», τόνισε η κ. Φωτίου.

Δημοφιλή