Μπορείτε εσείς να καθαρίσετε ένα βαγόνι σε 7 λεπτά; Οι Ιάπωνες μπορούν

Μπορείτε εσείς να καθαρίσετε ένα βαγόνι σε 7 λεπτά; Οι Ιάπωνες μπορούν

Ο ιαπωνικός σιδηρόδρομος είναι γνωστός για την ταχύτητα των αμαξοστοιχιών του, τη συχνότητα των δρομολογίων και τις τεχνολογίες προηγμένης γενιάς που χρησιμοποιούνται στην κατάρτιση των συρμών του.

Καθημερινά, 323 ταχύτατα τρένα (Shinkasen) φεύγουν από τον κεντρικό σταθμό του Τόκιο, μεταφέροντας περίπου 400.000 επιβάτες ημερησίως.

Το συνεργείο καθαρισμού του σταθμού έχει μόλις 7 λεπτά στη διάθεση του για να προετοιμάσει το κάθε τρένο για την επόμενη αναχώρηση.

Ο ρυθμός και ο συντονισμός με τον οποίο εργάζονται οι άνθρωποι του συνεργείου, μέσα σε αυτά τα μόλις 7 λεπτά, προκειμένου να ετοιμάσουν τον συρμό για το δρομολόγιο, είναι εντυπωσιακός. Κάθε εργαζόμενος αναλαμβάνει ένα βαγόνι 100 θέσεων.

Κάθε βαγόνι του παίρνει περίπου 12 δευτερόλεπτα. Ελέγχονται οι χώροι τοποθέτησης αποσκευών, σκουπίζεται το πάτωμα, καθαρίζονται τα καθίσματα- τα οποία επίσης, με τη χρήση ενός ειδικού κουμπιού, αλλάζουν φορά- τα τραπεζάκια τους καθώς και τα παράθυρα- όλα αυτά, μέσα σε μόλις 7 λεπτά. Μόλις τελειώσουν, έπειτα από λίγο, καταφτάνει ο επόμενος συρμός.

Υπολογίζεται πως σε κάθε βάρδια, οι εργαζόμενοι- με μέση ηλικία 52 χρόνια ζωής- καθαρίζουν με τον τρόπο αυτό περίπου 20 αμαξοστοιχίες

Για αυτό, άλλωστε, ο τρόπος που επιτελούν το έργο τους έχει ονομαστεί «το θαύμα των 7 λεπτών».

Δημοφιλή