ΔΙΕΘΝΕΣ
24/05/2015 12:18 EEST | Updated 08/03/2016 05:25 EET

Ιαπωνία:Πέταξε τις στάχτες της γυναίκας του σε τουαλέτα για εκδίκηση - Κατηγορείται για «εγκατάλειψη πτώματος»

www.LutherBailey.blogspot.comMy Travel Blog about this and many other countries." data-caption="www.LutherBailey.blogspot.comMy Travel Blog about this and many other countries." data-credit="Luther Bailey/Flickr">

Ούτε μετά θάνατον φαίνεται πως δεν μπορούσε να συγχωρέσει τη γυναίκα του ένας 68χρονος Ιάπωνας.

Μάλιστα, το μίσος του απέναντι της μοιάζει να ήταν τέτοιο, που ο άνδρας έφτασε στο σημείο να πετάξει τις στάχτες της στη λεκάνη ενός σούπερ μάρκετ, προκειμένου να την «εκδικηθεί».

Ο εξαγριωμένος άνδρας παραδόθηκε μόνος του στην αστυνομία, σύμφωνα με την εφημερίδα Yomiuri Shimbun. Μέχρι να ομολογήσει ο ίδιος το τι είχε κάνει, οι αστυνομικοί προσπαθούσαν να καταλάβουν τι γύρευαν τα υπολείμματα ανθρώπινων οστών, μεταξύ των οποίων και ένα σαγόνι, στην τουαλέτα ενός σούπερ μάρκετ του Τόκιο.

«Το μίσος μου απέναντι της μεγάλωνε. Η ζωή ήταν πολύ σκληρή πριν από τον θάνατο της», παραδέχθηκε ο 68χρονος άνδρας, εξηγώντας πως με το πέρασμα των χρόνων η σχέση του με τη σύζυγο του είχε φτάσει σε αφόρητο σημείο.

Η σύζυγος είχε πεθάνει σε ηλικία 64 χρόνων από ασθένεια. Η σορός της είχε αποτεφρωθεί και, όπως φαίνεται, ο άνδρας της φρόντισε να ξεφορτωθεί αμέσως τη στάχτη και τα υπολείμματα της.

Πλέον, οι εισαγγελικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να ασκήσουν δίωξη για «εγκατάλειψη πτώματος». Εξάλλου, όπως εξήγησε εκπρόσωπος της αστυνομίας του Τόκιο, οι στάχτες από την αποτέφρωση απαγορεύεται να πετιούνται οπουδήποτε αλλού πέραν των προκαθορισμένων τοποθεσιών, που έχουν οριστεί για τον σκοπό αυτό.

(Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)