Το «ναι» της Ιρλανδίας στο γάμο των ομοφυλόφιλων σε φωτογραφίες

Το «ναι» της Ιρλανδίας στο γάμο των ομοφυλόφιλων σε φωτογραφίες

Η Ιρλανδία θεωρείται παραδοσιακά ως μία από τις πλέον συντηρητικές χώρες της Ευρώπης, στηριγμένη σε αρχές και αξίες με ισχύ αιώνων, και με την παράδοση να αποτελεί πάντα σημαντικό παράγοντα στην συγκρότηση και διαμόρφωση της κοινωνικής ζωής των Ιρλανδών, σε όποια χώρα κι αν βρίσκονται.

Το Σάββατο της 23ης Μαΐου, ωστόσο, αποτέλεσε μια ιστορική ημέρα στην πορεία της χώρας και την προάσπιση των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων γενικότερα. Οι πολίτες της Ιρλανδίας κλήθηκαν να αποφασίσουν, μέσω δημοψηφίσματος, για ένα ζήτημα που ακόμη κι αν δεν αφορά άμεσα το σύνολο του πληθυσμού, αφορά σίγουρα το πως ο καθένας βλέπει τους ανθρώπους που ζούνε δίπλα του και τι σημαίνει για αυτόν η ευτυχία των άλλων.

Τι και αν πριν από μόλις 22 χρόνια η ομοφυλοφιλία στην χώρα παρέμενε ποινικοποιημένη; Με ποσοστό 62,1% η χώρα αποφάσισε την νομιμοποίηση του γάμου ανθρώπων ιδίου φύλου και, παρά τις αντιδράσεις της αεί ισχυρής Καθολικής Εκκλησίας, γίνεται η 14η χώρα της Ευρώπης, στην οποία επιτρέπεται ο γάμος μεταξύ ομοφύλων.

Επίσης, καθίσταται η πρώτη χώρα που θέτει ένα τέτοιο ζήτημα σε δημοψήφισμα, με περισσότερα δημοψηφίσματα να αναμένεται να διεξαχθούν, για φλέγοντα θέματα.

Υπέρ του «ναι» εξάλλου, κατά τις τελευταίες εβδομάδες είχε ταχθεί η πλειοψηφία των πολιτικών δυνάμεων της χώρας, ακόμη και των συντηρητικών, ενώ καθώς η ημέρα της κάλπης πλησίαζε, όλο και περισσότεροι άνθρωποι των Μέσων και πολιτικοί αποκάλυπταν πως είναι ομοφυλόφιλοι .

Η HuffPost Greece παρουσιάζει 35 μεγάλες φωτογραφίες από τη χθεσινή, επίσης μεγάλη ημέρα για την Ιρλανδία:

Δημοφιλή