Ρήξη Ζωής Κωνσταντοπούλου με Τσίπρα για την ΕΡΤ – Τάχθηκε ανοιχτά κατά Ταγματάρχη

Ρήξη Ζωής Κωνσταντοπούλου με Τσίπρα για την ΕΡΤ – Τάχθηκε ανοιχτά κατά Ταγματάρχη
Nikos Libertas / SOOC

Σε ανοιχτή αντιπαράθεση μεταξύ Ζωής Κωνσταντοπούλου και Αλέξη Τσίπρα μετατρέπεται όπως φαίνεται το θέμα της ΕΡΤ. Ένα 24ωρο μετά τις προειδοποιητικές βολές του πρωθυπουργού κατά όσους ευθύνονται για την καθυστέρηση της επαναλειτουργίας της ΕΡΤ, η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, τάχθηκε ανοιχτά κατά της επιλογής του Λάμπη Ταγματάρχη στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ.

«Η επιλογή Ταγματάρχη δεν μπορεί να υποστηριχθεί και το έχω πει και στον πρωθυπουργό» είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου και συνέχισε «Δεν υπάρχουν μονόδρομοι, δεν μπορεί να υποστηριχθεί η επιλογή Ταγματάρχη. Δεν συγκρούομαι ούτε με τον πρωθυπουργό ούτε με την κυβέρνηση. Πρέπει να είμαστε πιο συλλογικοί και να μην διαλέγουμε φθαρμένα πρόσωπα».

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο, ο Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή, έκανε ειδική αναφορά στην ΕΡΤ σημειώνοντας ότι η επαναλειτουργία της έχει καθυστερήσει κι ότι όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Στο σημείο αυτό παρενέβη ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ, Παναγιώτης Καλφαγιάννης, ο οποίος διακόπτοντας τον πρωθυπουργό υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έβαλε τους εργαζόμενους στην άκρη. Και ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε, εμφανώς εκνευρισμένος ότι η ΕΡΤ δεν επαναλειτουργεί για να βρουν κάποιοι την δουλειά τους, αλλά προκειμένου ο ελληνικός λαός να έχει το αγαθό της δημόσιας τηλεόρασης, της έγκυρης και αξιόπιστης ενημέρωσης.

Το θέμα μετρά και άλλα επεισόδια. Η πρόεδρος της Βουλής έχει ήδη αναβάλει τη συζήτηση στην επιτροπή Θεσμών για τη Δευτέρα και ουσιαστικά εξέθεσε τον πρωθυπουργό, που προανήγγειλε για την ίδια ημέρα την επαναλειτουργία της ΕΡΤ. Οι επιλογές του Διονύση Τσακνή και του Λάμπη Ταγματάρχη για τις επιτελικές θέσεις της ΕΡΤ είναι κυβερνητικές και ιδίως για τον δεύτερο έχουν προκληθεί πολλές αντιδράσεις.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, στην τοποθέτησή της αναφέρθηκε και στο θέμα της διαπραγμάτευσης, λέγοντας ότι είναι ζήτημα δημοκρατίας και όχι οικονομίας. «Χρέος μας να ενισχύσουμε την κυβέρνηση να φέρει σε πέρας τη λαϊκή εντολή» επεσήμανε συμπληρώνοντας ότι η διαπραγμάτευση δεν μπορεί να καταλήξει ούτε σε διαχείριση ούτε σε ενσωμάτωση. Επίσης τόνισε ότι «η επιτροπή λογιστικού ελέγχου του χρέους μπορεί να ζητήσει αναστολή της πληρωμής χρέους μέχρι να τελειώσει το έργο της».

Δημοφιλή