Θεοδωράκης: Θα ψηφίσουμε συμφωνία που θα μας κρατήσει στην Ευρώπη

Θεοδωράκης: Θα ψηφίσουμε συμφωνία που θα μας κρατήσει στην Ευρώπη
Sooc

«Το Ποτάμι δεν έχει συνιστώσες και ως εκ τούτου δεν έχω τα προβλήματα που έχει ο κ.Τσίπρας. Η δική μας απόφαση είναι ομόφωνη. Στηρίζουμε την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Θα ψηφίσουμε μια συμφωνία που θα μας κρατήσει στην Ευρώπη και αμέσως μετά θα δώσουμε τη μάχη για μεταρρυθμίσεις και αλλαγές» δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, εκφράζοντας παράλληλα την αντίθεσή του στο «παλιό σύστημα που συνεχίζει να κυβερνά τη χώρα».

«Κατανοώ την αγωνία του ΣΥΡΙΖΑ να πακετάρει όλους μαζί τους αντιπάλους του. Όμως το Ποτάμι δημιουργήθηκε για να συγκρουσθεί με το παλιό και όχι για να το αγκαλιάσει. Η χώρα για να πάει μπροστά χρειάζεται μεγάλες αλλαγές και όχι μεγάλα παζάρια και μεγάλους συνεταιρισμούς. Το Ποτάμι δεν θα γίνει σανίδα σωτηρίας για όσους έφεραν τη χώρα σε αυτή την κατάσταση. Ο κομματισμός, το πελατειακό κράτος, η αναξιοκρατία, τα «ντιλ» με τα συμφέροντα και τις συντεχνίες, η πολιτική δηλαδή που συνεχίζει και σήμερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν είναι μέσα στους δικούς μας στόχους. Οπότε ας ανησυχούν. Στις εκλογές θα κατέβουμε μόνοι μας, ενισχυμένοι με όλους αυτούς που καθημερινά απογοητεύονται από μια πολιτική που μόνο προοδευτική δεν είναι» δήλωσε ο κ. Θεοδωράκης.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού έκανε λόγο για συστέγαση ακροδεξιών και ακροαριστερών στην κυβέρνηση, που δεν μπορούν να προσφέρουν λύσεις προς όφελος των πολλών. «Το γεγονός αυτό το αντιλαμβάνονται πλέον και οι φιλοευρωπαϊστές του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν αρχίσει να νιώθουν μια αφόρητη μοναξιά».

Επιπρόσθετα, αναφερόμενος στο σκηνικό ρήξης που δημιουργούν στελέχη της συγκυβέρνησης και στελέχη της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «όσοι ζητούν ρήξη, στάση πληρωμών, πτώχευση και επιστροφή στη δραχμή είναι επικίνδυνοι. Αυτά τα 4 είναι αλληλένδετα. Είναι το ντόμινο που θα διαλύσει την κοινωνία. Δεν ξέρω αν υπηρετούν σκοπιμότητες ή είναι αφελείς, το γεγονός όμως δεν αλλάζει: παίζουν με την φωτιά και πρέπει να απομονωθούν».

Δημοφιλή