17 τρικ που θα σας βοηθήσουν να χάσετε κιλά

17 τρικ που θα σας βοηθήσουν να χάσετε κιλά
Shutterstock / Aaron Amat

Η σωστή διατροφή και η γυμναστική είναι δύο σημαντικά στοιχεία για να έχει κανείς ένα υγιές σωματικό βάρος. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζατε είναι ότι υπάρχουν μερικά μικρά τρικ που μπορεί να βοηθήσουν σε αυτή τη διαδικασία. Για την ακρίβεια, είναι πολύ σημαντικά για τη διατήρηση ενός υγιούς βάρους και δεν σχετίζονται καθόλου με την διατροφή ή τη σωματική άσκηση.

1. Περιτριγυρίστε τον εαυτό σας με θετικούς ανθρώπους. Βγάζοντας τους τοξικούς ανθρώπους από τη ζωή σας, δεν κάνετε καλό μόνο στη διάθεσή σας, αλλά και τη μέση σας. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Personal Relationships βρήκε ότι οι γυναίκες που ακούν θετικά σχόλια για το σώμα τους που τις κάνουν να νιώθουν αποδεκτές, είναι πιο πιθανό να έχουν σταθερό βάρος ή να χάσουν κιλά.

2. Να έχετε κοντά σας ανθρώπους που έχουν αυτοέλεγχο. Οι φίλοι που χάνουν τον έλεγχο όσον αφορά το φαγητό, είναι πιθανό να σας μεταδώσουν αυτή την κακή τους συνήθεια και αν ασκήσουν επιρροή πάνω στις διατροφικές σας συνήθειες.

3. Μη βλέπετε διαφημίσεις. Έρευνες έχουν συνδέσει τις διαφημίσεις με την υπερκατανάλωση τροφής, ανεξάρτητα με το προϊόν που διαφημίζουν. Επιπλέον, οι τηλεοπτικές μαγειρικές σειράς έχουν συνδεθεί με αυξημένο κίνδυνο παχυσαρκίας.

4. Μασάτε καλά το φαγητό σας. Πρόκειται για ένα απλό κόλπο. Φροντίστε να τρώτε αργά και να μασάτε καλά το φαγητό σας και όχι να το κατεβάζετε ολόκληρο.

5. Κοιμηθείτε καλά. Αναμφίβολα, ο ύπνος είναι ωφέλιμος σε πολλές εκφάνσεις της ζωής μας και μία από αυτές είναι και το σωματικό βάρος. Πάρα πολλές έρευνες έχουν δείξει ότι οι λίγες ώρες ύπνου έχουν συνδεθεί με την παχυσαρκία, αφού η έλλειψη ύπνου ενισχύει το αίσθημα της πείνας.

6. Καθίστε. Δεν χρειάζεται να κάνετε βαθιά καθίσματα, αλλά καθίστε σε μία καρέκλα ανεξάρτητα με το τι τρώτε. Ακόμα κι αν θέλετε να μασουλήσετε μερικά πατατάκια, καθίστε στο τραπέζι της κουζίνα ή στην τραπεζαρία για να τα φάτε και όχι όρθιοι μπροστά από τον πάγκο της κουζίνας.

7. Φάτε κάτι υγιεινό πριν πάτε για ψώνια. Σύμφωνα με νέα έρευνα που έγινε από το πανεπιστήμιο Κορνέλ, εάν καταναλώνετε κάτι υγιεινό πριν πάτε στο σούπερ μάρκετ, είναι λιγότερο πιθανό να αγοράσετε junk food.

8. Φάτε σε πιάτο και όχι μέσα από τη συσκευασία. Έχοντας μπροστά σας την ποσότητα του φαγητού που πρόκειται να καταναλώσετε αντιλαμβάνεστε περισσότερο το πόσο θα φάτε, σε αντίθεση με το αν τρώτε μέσα από τις συσκευασίες και τα σακουλάκια που καθιστά αδύνατο να υπολογίσετε την ποσότητα, με αποτέλεσμα να τρώτε παραπάνω.

9. Βάλτε το μπλε χρώμα στο πιάτο σας. Έρευνες έχουν δείξει ότι όταν το χρώμα του πιάτου έρχεται σε αντίθεση με το χρώμα του φαγητού, οι άνθρωποι τείνουν να τρώνε λιγότερο. Ο λόγος που προτείνουν το μπλε χρώμα για το πιάτο είναι απλός. Δεν υπάρχουν και πολλά τρόφιμα που να έχουν αυτό το χρώμα, οπότε είναι πιο εύκολο να κάνουν αντίθεση.

10. Φάτε σε μικρό πιάτο. Αυτό το τρικ σχετίζεται με το να ξεγελάσετε τον εαυτό σας ότι δεν τρώτε λίγο, αλλά το πιάτο σας είναι γεμάτο (απλά πρόκειται για ένα μικρό πιάτο).

11. Πιείτε σε ψηλά και στενά ποτήρια. Όσο κι αν σας ακούγεται περίεργο, έρευνες έχουν δείξει ότι όταν κανείς σερβίρει ποτό σε χαμηλά ποτήρια, συχνά, υποτιμά την ποσότητα που βάζει, η οποία πολλές φορές είναι και μεγαλύτερη από αυτή στα ψηλά και στενά ποτήρια.

12. Απομακρύνετε όλα τα ανθυγιεινά φαγητά. Όσο δεν τα βλέπετε, τόσο λιγότερες πιθανότητες έχετε να τα καταναλώσετε και αυτό γιατί εάν σας έρθει λιγούρα θέλετε να καταναλώσετε ό,τι βρίσκεται, κυριολεκτικά, μπροστά σας.

13. Αντίστοιχα, τοποθετήστε όλα τα υγιεινά σας τρόφιμα σε ένα σημείο που θα μπορείτε να το βλέπετε. Οργανώστε το ψυγείο σας με στρατηγικό τρόπο, ώστε να έχετε όλα τα υγιεινά τρόφιμα στο μπροστινό μέρος και όλα όσα πρέπει να τρώτε αραιά και που στο πίσω μέρος ή ακόμα καλύτερα αντικαταστήστε τα ανθυγιεινά τρόφιμα με πιο υγιεινές εκδοχές. Για παράδειγμα, ένα μπολ με γλυκά μπορεί να γίνει μπολ με φρούτα.

14. Παίξτε tetris. Ένα σας έρχεται λιγούρα για φαγητό απασχολήστε τον εγκέφαλό σας με μία δραστηριότητα που απαιτεί συγκέντρωση και την χρήση της όρασής σας, αφού έρευνα έχει δείξει ότι τέτοιες δραστηριότητες, όπως το αγαπημένο παιχνίδι, μειώνουν τις λιγούρες.

15. Σταματήστε να φοράτε φόρμες. Φορώντας ρούχα που σας κάνουν να νιώθετε πιο όμορφοι σας ενθαρρύνει να ενδιαφέρεστε και περισσότερο για το σώμα σας και να προσέχετε τι τρώτε.

16. Σταματήστε να πίνετε αναψυκτικά. Αυτό ισχύει ακόμα και για τις Light εκδοχές των αναψυκτικών που χρησιμοποιούν άλλες γλυκαντικές ουσίες πέρα από τη ζάχαρη. Το νερό είναι πάντα καλύτερο.

17. Ηρεμήστε. Το χρόνιο άγχος έχει κατηγορηθεί για την αύξηση βάρους και έχει συνδεθεί με την παχυσαρκία.