Σε πολιτικό πρόσωπο που εμπλέκεται σε θέματα διαφθοράς, αναφέρθηκε η Βίκυ Σταμάτη

Σε πολιτικό πρόσωπο που εμπλέκεται σε θέματα διαφθοράς, αναφέρθηκε η Βίκυ Σταμάτη
Eurokinissi

Αναφορά σε πολιτικό πρόσωπο έκανε κατά την κατάθεσή της στην επίκουρη εισαγγελέα Διαφθοράς, Πόπη Παπανδρέου, η Βίκυ Σταμάτη.

Η κατάθεση έγινε με αφορμή την πρόθεση της κ. Σταμάτη να «δώσει στοιχεία» για την υπόθεση των παράνομων αμοιβών από εξοπλιστικά προγράμματα, που εξέφρασε διά της υπεράσπισής της, μετά την απόδρασή της από το Δρομοκαϊτειο.

Η κ. Σταμάτη κλήθηκε από τους εισαγγελείς Διαφθοράς, στο πλαίσιο έρευνας που διενεργούν μετά από εντολή της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ευτέρπης Κουτζαμάνη.

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβίβασε στην επικεφαλής των εισαγγελέων Διαφθοράς, Ελένη Ράικου, την κατάθεση της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου, μετά την απόδραση της, στον εισαγγελέα Εφετών, Γρηγόρη Πεπόνη, στην οποία φέρεται να είχε αναφερθεί σε γεγονότα που της είχε εκμυστηρευτεί ο πρώην υπουργός Άμυνας.

Στην επίμαχη κατάθεση, η κ. Σταμάτη, σύμφωνα με το περιβάλλον της, είχε αναφερθεί και σε συγκεκριμένο πολιτικό πρόσωπο που εμπλέκεται στην υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα η κ. Σταμάτη φαίνεται να επανέλαβε στην κ. Παπανδρέου όσα κατήγγειλε στον κ. Πεπόνη. Τις επόμενες ημέρες, μάλιστα, αναμένεται να κληθεί σε κατάθεση και ο ίδιος ο Άκης Τσοχατζόπουλος, προκειμένου να επιβεβαιώσει όσα ισχυρίζεται η σύζυγός του για τις μεταξύ τους συζητήσεις.

Σημειώνεται, πως η κ. Σταμάτη αναμένει, πιθανόν την Τετάρτη, την κρίση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, που δικάζει σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση των εξοπλιστικών, επί της έκτης αίτησης αποφυλάκισης που υπέβαλε.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Δημοφιλή