Τα βασικά στοιχεία διακόσμησης που δεν πρέπει να λείπουν από κανένα σπίτι

Τα βασικά στοιχεία διακόσμησης που δεν πρέπει να λείπουν από κανένα σπίτι
gerenme

Η διακόσμηση μπορεί είτε να αναδείξει ακόμα κι ένα μικρό ή άχαρο σπίτι, ή να χαντακώσει ακόμα και το πιο εντυπωσιακό διαμέρισμα. Εάν έχετε ξεπεράσει το στάδιο του «φοιτητικού σπιτιού», τα παρακάτω 6 στοιχεία διακόσμησης δεν πρέπει να λείπουν από το σπίτι σας.

Τραπεζαρία στο σωστό μέγεθος

Όταν ψάχνετε τραπεζαρία είναι εύκολο να κάνετε το λάθος και να επιλέξετε μία που είναι πολύ μεγάλη. Έχοντας στο μυαλό σας ότι όσο μεγαλύτερο το τραπέζι, τόσο περισσότερο κόσμο θα μπορείτε να φιλοξενήσετε σε ένα δείπνο, συχνά καταλήγετε να έχετε μία τραπεζαρία που χωράει ίσα ίσα στο σαλόνι σας αναγκάζοντας τους καλεσμένους σας να κολλάνε την καρέκλα τους στον τοίχο και δημιουργώντας την αίσθηση ότι ο χώρος σας είναι πολύ μικρός. Πριν πάτε για ψώνια, φροντίστε να έχετε μετρήσει καλά τον χώρο και υπολογίστε ότι πρέπει να αφήνετε αρκετή απόσταση ανάμεσα στην καρέκλα και τον τοίχο ή τον καναπέ από πίσω.

Με διαφορά χρώματος

Τα χρώματα στο σπίτι θέλουν τόλμη και φαντασία. Πολλές φορές μπορεί να νομίζετε ότι κάποια χρώματα δεν ταιριάζουν μαζί, αλλά στην πράξη φαίνονται κομψά και αναδεικνύουν τον χώρο. Ξεκινήστε διαλέγοντας ένα έντονο χρώμα και στη συνέχεια «χτίστε» τα υπόλοιπα χρώματα γύρω από αυτό, ώστε να πετύχετε ένα πιο αρμονικό αποτέλεσμα. Για παράδειγμα, εάν επιλέξετε το μπλε για το υπνοδωμάτιό σας, ένα χρώμα που θα σας ηρεμήσει και θα σας δώσει ενέργεια, μη φοβηθείτε να «παίξετε» με τις διάφορες αποχρώσεις του.

Το σωστό χαλί που «δένει» όλη τη διακόσμηση

Είναι δελεαστικό να επιλέξετε ένα φτηνό χαλί, με τη λογική ότι θα λερωθεί και θα χαλάσει, αλλά σκεφτείτε ότι το χαλί καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος από το πάτωμα του σπιτιού σας και είναι εκείνο που δίνει και τον βασικό χαρακτήρα στο σπίτι σας. Όταν επιλέγετε χαλί να έχετε υπόψιν σας το μέγεθος, ώστε να μπορεί να τοποθετηθεί σωστά κάτω από τους καναπέδες και να είναι ένα χαλί που μπορεί να καθαρίζετε εύκολα, ειδικά αν έχετε παιδιά.

Οι αλλαγές που θα σας ανανεώσουν

Συχνά, τα σπίτια γεμίζουν από αντικείμενα και έπιπλα που έχει κανείς είτε από την οικογένειά του, είτε από τα φοιτητικά του χρόνια και τα οποία είναι δύσκολο να αλλάξει λόγω χρημάτων. Εάν αυτά τα έπιπλα απέχουν πολύ από αυτά που ονειρεύεστε, μερικές αλλαγές θα τα μεταμορφώσουν. Για παράδειγμα, ένας καναπές που σας έχει μείνει από όταν ήσασταν φοιτητές μπορεί να αλλάξει προσθέτοντας μαξιλάρια ή αλλάζοντας το κάλυμμα.

Η γωνιά της οργάνωσης

Κάθε σπίτι χρειάζεται ένα ράφι ή ένα ντουλάπι στο οποίο θα μπαίνουν όλα τα gadget και τα πρόχειρα πράγματα που χρησιμοποιείτε συχνά, χωρίς να φαίνονται πεταμένα. Μία μεταλλική ραφιέρα είναι ό,τι πρέπει για να στοιβάξετε όλα τα αντικείμενα που χρησιμοποιείτε καθημερινά και θα δώσει και μία βιομηχανική και μοντέρνα νότα στο σπίτι σας.

Το αντικείμενο που αγαπάτε

Σε κάθε σπίτι πρέπει να υπάρχει ένα τουλάχιστον αντικείμενο που είναι σας χαρακτηρίζει, σας αντιπροσωπεύει και το αγαπάτε πολύ. Μπορεί να είναι κάτι που σας θυμίζει το πατρικό σας, ή κάτι που έχετε από φοιτητές, αλλά ένα τέτοιο αντικείμενο, εάν μπει στη σωστή θέση, θα δώσει μία προσωπική και συναισθηματική νότα στο σπίτι σας και θα το κάνει να μοιάζει ζεστό και οικείο.