Η Αγγλίδα που την είδαμε να ανακτά την ακοή της θα χάσει την όρασή της

Η Αγγλίδα που την είδαμε να ανακτά την ακοή της θα χάσει την όρασή της
Youtube

Το βίντεο με μια γυναίκα που ακούει για πρώτη φορά στην ζωή της έκανε πέρυσι τον γύρο του διαδικτύου. Η 40χρονη Jo Milne είχε γεννηθεί κωφή και το 2014 απέκτησε ένα ζευγάρι κοχλιακά εμφυτεύματα που της έδωσαν για πρώτη φορά την δυνατότητα της ακοής.

Η συγκινητική στιγμή που η Milne ακούει για πρώτη φορά:

«Όταν ήμουν μόνη στο σπίτι την επόμενη μέρα εντυπωσιαζόμουν με κάθε ήχο. Υπέθετα πως όταν η τηλεόραση και το ραδιόφωνο ήταν απενεργοποιημένα θα υπήρχε απόλυτη ησυχία, όμως ο ήχος του ρολογιού, το κελάηδισμα των πουλιών – ακόμα και η ίδια μου η αναπνοή- βούιζαν στα αυτιά μου», είχε δηλώσει η ίδια.

Δυστυχώς, σύμφωνα με το δίκτυο i100 του Independent, η Milne τώρα κινδυνεύει να χάσει παντελώς την δυνατότητα να βλέπει. H όρασή της έχει μειωθεί αισθητά από τότε που απέκτησε τα κοχλιακά εμφυτεύματα, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να σταματήσει να οδηγεί και να υιοθετήσει ένα σκύλο-οδηγό. Στην πραγματικότητα η ίδια πάσχει από το σπάνιο και -μέχρι στιγμής- ανίατο σύνδρομο Usher που προκαλεί προβλήματα όρασης και ακοής.

Tι είναι το σύνδρομο Usher;

«Θέλω να ζήσω την κάθε στιγμή της μέρας», δήλωσε η ίδια αναφερόμενη στην σταδιακή απώλεια της όρασής της.

Γι' αυτό τον λόγο έχει δημιουργήσει μια λίστα με στόχους που θέλει να πραγματοποιήσει όσο ακόμα μπορεί να δει: Να γνωρίσει τον Paul McCartney, να δει τα επτά θαύματα του κόσμου, να μάθει να παίζει πιάνο, να επισκεφτεί την Βραζιλία κατά την εορτή του Mardi Gras και να παρευρεθεί στο φεστιβάλ του Glastonbury. Ακόμα, ελπίζει να συγκεντρώσει 45.000 λίρες για τα κωφά παιδιά της Βρετανίας.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πως η Milne έχει γράψει την αυτοβιογραφία της, είναι πρέσβειρα της Οργάνωσης Hearing Fund UK και διοργανώνει μια καμπάνια για να καταστεί η νοηματική γλώσσα υποχρεωτικό μάθημα στα σχολεία της χώρας της.

Δημοφιλή