Μαγειρεύοντας για το Spetses mini Marathon

Σε μια επετειακή χρονιά για το Spetses mini Marathon, στο οποίο χορηγός επικοινωνίας είναι η HuffPost Greece, η Οργανωτική Επιτροπή αποφάσισε να εορτάσει την επιτυχία του με μια σειρά ενεργειών, ανάμεσα στις οποίες είναι η δημιουργία του βιβλίου μαγειρικής «Spetses mini Marathon Cook Book: Μαγειρεύοντας για το Spetses mini Marathon».

Το Spetses mini Marathon cookbook, δεν είναι υπό τη στενή έννοια του όρου ένα βιβλίο μαγειρικής για αθλητές, αλλά στις 108 σελίδες της εύχρηστης αυτής έκδοσης, η οποία χωρίζεται στις εξής ενότητες: «Ορεκτικά», «Ζυμαρικά», «Πίτες», «Κρέας», «Θαλασσινά», «Γλυκά», θα ανακαλύψετε μία συλλογή από αγαπημένες Σπετσιώτικες συνταγές του αεικίνητου Συλλόγου Γυναικών Σπετσών και της Μαρίνας Κουταρέλλη, Ιδρύτριας και Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής.

Παράλληλα, την «πολυσύνθετη» ομάδα πλαισιώνουν και φίλοι του Spetses mini Marathon, όπως ο αγαπητός σε όλους μας Στέλιος Παρλιάρος που έχει δημιουργήσει ειδικές ενεργειακές μπάρες για τους αθλητές, ο ταλαντούχος Χριστόφορος Πέσκιας που μαγειρεύει «το σπαγγέτι της Μαρίνας», καθώς και εστιατόρια των Σπετσών.

Ο αγώνας -φαινόμενο για τον Αθλητικό Τουρισμό στη χώρα μας, ο οποίος ξεκίνησε το 2011 και φέτος συμπληρώνει 5 χρόνια από την ίδρυση του δεν είναι μόνο μια αθλητική διοργάνωση διεθνούς βεληνεκούς αλλά ταυτόχρονα και ένας θεσμός- ορόσημο για την τοπική κοινωνία των Σπετσών, την οποία έχει μπολιάσει με νέες αξίες και της έχει εμφυσήσει νέα πνοή, υποστηρίζοντάς την οικονομικά, κοινωνικά και πολιτιστικά.

Η σχέση είναι από την πρώτη στιγμή αμφίδρομη, με τους Σπετσιώτες να έχουν αγκαλιάσει το SMM ως αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του νησιού όχι μόνο κατά την περίοδο διεξαγωγής του, αλλά καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Με πρωτεργάτη το Δήμο Σπετσών, οι εθελοντές και οι φορείς του νησιού πρωτοστατούν ουσιαστικά σε αυτήν τη μεγάλη προσπάθεια τόσο του SMM όσο και του Tριάθλου (Spetsathlon).

Το σύνολο των κερδών του βιβλίου θα δοθεί για τους σκοπούς του Συλλόγου Γυναικών Σπετσών που εδώ και 35 χρόνια βρίσκεται κοντά στους Σπετσιώτες και αγκαλιάζει κάθε καινοτόμα πρωτοβουλία.

Ο πολυπράγμων Σύλλογος όλα αυτά τα χρόνια είναι πρωτεργάτης σε πλήθος κοινωνικών , πολιτιστικών, αθλητικών δραστηριοτήτων συνδράμοντας ουσιαστικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ντόπιων γυναικών με πρωτοβουλίες όπως διοργάνωση ημερίδων, ενημερωτικών εκδηλώσεων, επισκέψεις γιατρών , παροχή δωρεάν προληπτικών εξετάσεων κα.