ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
26/05/2015 10:09 EEST | Updated 26/05/2015 10:09 EEST

Κομισιόν: Όσο πιο γρήγορα κλείσει η συμφωνία τόσο το καλύτερο

seber's tumblrcommons.wikimedia.org/wiki/File:European_Commission_flags..." data-caption="seber's tumblrcommons.wikimedia.org/wiki/File:European_Commission_flags..." data-credit="tiseb/Flickr">

Χρειάζεται «σκληρή δουλειά για να επιταχυνθεί η διαδικασία» προς την επίτευξη μιας συμφωνίας, μεταξύ ελληνικών αρχών και εκπροσώπων των θεσμών, δήλωσε σήμερα Τρίτη από τις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Ο ίδιος εκπρόσωπος επιβεβαίωσε ότι σήμερα ξεκινά στις Βρυξέλλες νέος γύρος συζητήσεων στο πλαίσιο του Brussels Group, ο οποίος, όπως είπε, είναι άγνωστο πόσο θα διαρκέσει. Επανέλαβε, ωστόσο, την πάγια θέση της Επιτροπής ότι «όσο πιο γρήγορα κλείσει η συμφωνία τόσο το καλύτερο».

Ο Μ. Σχοινάς, ανέφερε επίσης ότι η Επιτροπή αναμένει να συνεχιστεί η σκληρή δουλειά τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να επιταχυνθεί η όλη διαδικασία. Υπενθύμισε, δε, ότι οι συζητήσεις διεξάγονται στο πλαίσιο της δήλωσης του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.

 

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση, κατά την τακτική ενημέρωση προς τον Τύπο, αν η Επιτροπή θεωρεί ότι η Ελλάδα είναι σε θέση να εκπληρώσει τις δανειακές τις υποχρεώσεις, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής παρέπεμψε στη δήλωση του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, όπου αναφέρεται ρητώς ότι η Ελλάδα δεσμεύεται να τιμήσει τις δανειακές τις υποχρεώσεις.

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με το Reuters, οι υφυπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα πραγματοποιήσουν την Πέμπτη τηλεδιάσκεψη.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)