Διαφήμιση στη Ρωσία που...κρύβεται όταν πλησιάζουν αστυνομικοί

Διαφήμιση στη Ρωσία που...κρύβεται όταν πλησιάζουν αστυνομικοί

Σε άλλο επίπεδο, και σε διαφορετικές σκοπιμότητες πάει την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου διαφήμιση στη Ρωσία.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του Adweek, η διαφήμιση αποτελεί ένα είδος αντίδρασης στο εμπάργκο στις εισαγωγές τροφίμων από την Ε.Ε. και τις ΗΠΑ, που αποτέλεσε απάντηση στις κυρώσεις στη Ρωσία λόγω της κρίσης στην Ουκρανία. Αυτό το μέτρο είχε ως αποτέλεσμα εισαγωγείς ευρωπαϊκών τροφίμων στη Μόσχα να αντιμετωπίζουν πρόβλημα.

Ωστόσο, ένα κατάστημα ιταλικών ειδών, το Don Giulio Salumeria, συνεχίζει να πωλεί αυθεντικά ιταλικά φαγητά, και, για να τα διαφημίσει, αξιοποίησε την υψηλή τεχνολογία, χάρη στη βοήθεια της διαφημιστικής The 23. Σε προθήκη/ πίνακα προβολής διαφημίσεων για εξωτερικούς χώρους τοποθέτησε κανονικά τη διαφήμιση, σε συνδυασμό με τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου που έχει ρυθμιστεί ειδικά για να αναγνωρίζει διακριτικά της αστυνομίας. Όποτε η «έξυπνη» προθήκη «αντιληφθεί» ότι πλησιάζουν αστυνομικοί, τότε αλλάζει τη διαφήμιση των «απαγορευμένων» προϊόντων, κρύβοντάς την από τις αρχές!

Η The 23 επιμένει ότι δεν επρόκειτο για «κανονική» μέθοδο διαφήμισης, αλλά για διαφημιστικό εγχείρημα. Ωστόσο, το σχετικό βίντεο (όπου οι αστυνομικοί φαίνεται πως προλαβαίνουν να δουν την «απαγορευμένη» διαφήμιση) έκανε τον γύρο του κόσμου, και ως εκ τούτου αναρωτιέται κανείς τι θα γίνει εάν/ όταν η αστυνομία της Μόσχας εξετάσει στα σοβαρά την όλη υπόθεση.

Δημοφιλή