ΔΙΕΘΝΕΣ
27/05/2015 08:27 EEST | Updated 27/05/2015 08:29 EEST

Δανία: Ραδιοφωνικός παραγωγός σκότωσε στον αέρα λαγουδάκι για να αποδείξει την υποκρισία των φιλόζωων

julochka/Flickr
she's so cute i almost can't stand it.100:366

Οξεία κριτική δέχτηκε ο ραδιοφωνικός σταθμός Radio24syv στην Δανία, όταν ένας παρουσιαστής ονόματι Asger Juhl σκότωσε «ζωντανά» ένα λαγουδάκι εννέα εβδομάδων για να αποδείξει, όπως δήλωσε ο ίδιος, την υποκρισία των φιλόζωων.

«Δεν ήταν αστείο ότι σκοτώσαμε το λαγό και τον πετάξαμε έξω. Φαγώθηκε», δήλωσε ο αρχισυντάκτης του σταθμού, Jorgen Ramskov, στο CNN, συμπληρώνοντας πως το ζώο θανατώθηκε με χτύπημα στο κεφάλι, ώστε να μην του προκληθεί πόνος.

Ο παρουσιαστής υποστήριξε πως στην πραγματικότητα ήθελε να δείξει πως υπάρχουν καθημερινοί άνθρωποι εκεί έξω που σκοτώνουν ζώα και πως θα έπρεπε να θεωρείται ως κάτι το φυσικό προκειμένου να τραφούμε.

Την ίδια ώρα, μια λίστα υπογραφών στην πλατφόρμα change.org ζητά την απόλυση του Juhl, ενώ πολλοί αυτοί είναι που κατήγγειλαν το περιστατικό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Ramskov δήλωσε πως δεν είναι η πρώτη φορά που ο σταθμός έθεσε στο τραπέζι το ζήτημα των δικαιωμάτων των ζώων και επεσήμανε πως ο ίδιος λυπάται που κάποιοι ερμήνευσαν λάθος την κίνησή τους. Η πρόθεσή του σταθμού, κατά τον ίδιο, ήταν το ξεκίνημα ενός ανοιχτού διαλόγου.

Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε πως το 2014 ένας ζωολογικός κήπος στην Κοπεγχάγη θανάτωσε μπροστά στο κοινό μια μικρή αρσενική καμηλοπάρδαλη για να αποφευχθεί η αιμομιξία.

Sponsored Box