Είχε το τελευταίο δείπνο με την οικογένεια του - Ύστερα αυτοκτόνησε όπως είχαν συμφωνήσει

Είχε το τελευταίο δείπνο με την οικογένεια του - Ύστερα αυτοκτόνησε όπως είχαν συμφωνήσει

Παρά την επιθυμία της συζύγου και των παιδιών του, ο Jeffrey Spector, ένας 54χρονος άνδρας έδωσε τέλος στη ζωή του, σε μία κλινική υποστήριξης αυτοκτονίας στην Ελβετία.

Ο άνδρας, που έδινε μάχη με τον καρκίνο, ήταν πατέρας τριών παιδιών. Επέλεξε, όπως είπε ο ίδιος, να τερματίσει τη ζωή του, φοβούμενος την περίπτωση στην οποία θα μπορούσε να έμενε ανάπηρος, καθώς αυτό ήταν “προς όφελος της οικογένειας” του.

Μετά από ένα τελευταίο γεύμα με τους αγαπημένους του, το βράδυ της Πέμπτης, πέθανε στη Ζυρίχη το επόμενο απόγευμα.

Λίγες ώρες πριν το θάνατο του, δήλωσε: “Η οικογένεια μου διαφωνεί, αλλά πιστεύω πως είναι το καλύτερο για εκείνους. Οι φίλοι μου και τα περισσότερα μέλη της οικογένειας μου με έχουν πιέσει να μην το κάνω. Αντί να φύγω καθυστερημένα, δίνω τέλος τώρα. Το ονομάζω τη λιγότερο κακή επιλογή. Αυτό που κάνω είναι προς όφελος των συμφερόντων της οικογένειας μου- διαφωνούν, φυσικά, με αυτό αλλά δέχονται το ότι έχω την δική μου άποψη”.

Η οικογένεια του, από την πλευρά της, που προσπάθησε να τον μεταπείσει μέχρι την τελευταία στιγμή, στο τέλος δήλωσε “Ως οικογένεια, υποστηρίξαμε και σεβαστήκαμε την απόφαση του Jeffrey στο 100%”.

Ο άνδρας αφήνει πίσω του τη σύζυγο του, 53 χρονών, και τρεις κόρες, 21, 19 και 15 ετών αντίστοιχα. Καθώς η αυτοκτονία με υποστήριξη θεωρείται παράνομη στην Βρετανία, ο άνδρας έπρεπε να μεταβεί στην Ελβετία, όπου και ολοκλήρωσε τον σκοπό του. Όπως είναι φυσικό, η υπόθεση του έχει αναθερμάνει τις συζητήσεις στο πάντα φλέγον ζήτημα του κατά πόσον θα πρέπει να επιτρέπεται η αυτοκτονία με υποστήριξη.

Ο άνδρας, που υπογράμμισε πως δεν ήθελε να ζει μια ζωή αβέβαιος, φοβούμενος πως θα καταλήξει να είναι βάρος στους άλλους, στην τελευταία του συνέντευξη από τη Ζυρίχη, δήλωσε: “Ήθελα να έχω τον έλεγχο των τελευταίων σταδίων της ζωής μου. Ήμουν πάντοτε υγιής και η ζωή μου γύρισε ανάποδα. Αυτό που ξεκίνησε ως ένας πόνος στην πλάτη το 2008, σύντομα αναπτύχθηκε σε μία ασθένεια που με οδήγησε στο να πρέπει να πάρω την χειρότερη απόφαση”.

Και συμπλήρωσε: “Φεύγω πριν την ώρα μου, αλλά δεν φοβάμαι. Ο καρκίνος θα μπορούσε να σταθεροποιηθεί, αλλά δεν μπορώ να το ρισκάρω”.

Δημοφιλή