Φόβοι της ΕΛ.ΑΣ για βεντέτα μεταξύ Ρομά στην Αγία Βαρβάρα

Φόβοι της ΕΛ.ΑΣ για βεντέτα μεταξύ Ρομά στην Αγία Βαρβάρα
HuffPost Greece

Φόβοι της ΕΛ.ΑΣ για βεντέτα μεταξύ Ρομά στην Αγία Βαρβάρα

«Το δίκιο που έψαξες στη γη να το βρεις στους ουρανούς. Καλό παράδεισο Σταύρο». Με τα λόγια αυτά συγγενείς και φίλοι είπαν τον τελευταίο αντίο στον Σταύρο Χριστόπουλο στο Γ’ Κοιμητήριο Νίκαιας όπου τελέστηκε η κηδεία του.

Πρόκειται για τον 45χρονο Ρομά, ο οποίος έχασε τη ζωή του την περασμένη Παρασκευή όταν ένας 21χρονος τον πάτησε με το αυτοκίνητό του και έγινε αφορμή για να ξεσπάσει βεντέτα μεταξύ των δύο οικογενειών στην Αγία Βαρβάρα.

Το πρωί της Τρίτης, η νεκρική πομπή ξεκίνησε από το σπίτι του θύματος, έκανε στάση έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού όπου κρατείται ο δράστης και κατέληξε στον Ιερό Ναό Ταξιαρχών στη Νίκαια.

Στον Κορυδαλλό συγκεντρώθηκαν περίπου 60 άτομα, τα οποία φώναξαν συνθήματα και κατάρες κατά του 21χρονου κατηγορούμενου για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Άνοιξαν, μάλιστα, τη νεκροφόρα φωνάζοντας «Σταύρο για πάντα ζωντανός».

Στην κηδεία τραγικές φιγούρες ήταν η σύζυγός και η μητέρα του Σταύρου Χριστόπουλου που ψιθύριζαν ότι θέλουν τη τιμωρία του δολοφόνου για να δικαιωθούν.

Την ίδια ώρα, η ΕΛ.ΑΣ. παραμένει σε κατάσταση συναγερμού στην Αγία Βαρβάρα υπό το φόβο συνέχισης της βεντέτας που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στις οικογένειες του θύματος και του δράστη.

Όλα ξεκίνησαν μετά από τροχαίο δυστύχημα κατά το οποίο ο 21χρονος πάτησε με το αυτοκίνητό του, στο οποίο επέβαινε και ένας 31χρονος, τον 45χρονο και έναν φίλο του τον οποίο τραυμάτισαν σοβαρά.

Ο δράστης φέρεται να είχε διαπληκτιστεί με το θύμα με αφορμή την αγοραπωλησία ενός ρολογιού-μαϊμού σε κατάστημα στην Αγία Βαρβάρα.

Μετά το περιστατικό ξέσπασαν επεισόδια στο σημείο με τους συγγενείς του θύματος να καίνε αρχικά το κατάστημα του 21χρονου. Στη συνέχεια, πυρπόλησαν δύο φορές το πατρικό σπίτι του δράστη.

Ο φόβος της Αστυνομίας είναι ότι φίλοι ή συγγενείς του θύματος μπορεί να επανέλθουν με νέα επίθεση και για το λόγο αυτό αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες παραμένουν στην περιοχή.

Δημοφιλή