10 απολαυστικοί τρόποι για να σπάσετε τα νεύρα των άλλων στο αεροπλάνο

10 απολαυστικοί τρόποι για να σπάσετε τα νεύρα των άλλων στο αεροπλάνο
phrenologist/Flickr

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν το αεροπλάνο, για κάποια μετακίνηση.

Οι λόγοι πολλοί: παραδείγματος χάριν, η άφιξη των low cost εταιριών και στη χώρα μας, που πλέον μας συνδέουν με πολλές χώρες του εξωτερικού, σε πολύ χαμηλές τιμές ή η ανάγκη αναζήτησης ενός μέλλοντος καλύτερου στο εξωτερικό- για ανθρώπους κάθε ηλικίας.

Η λίστα που ακολουθεί, έχει στόχο να σας παρουσιάσει τους καλύτερους τρόπους, με τους οποίους μπορείτε να περάσετε δημιουργικά την ώρα της παραμονής σας στο αεροπλάνο, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, ενοχλώντας τους υπόλοιπους επιβάτες.

Ακολουθούν, λοιπόν, οι 10 τρόποι, για να ενοχλήσετε κάποιον κατά τη διάρκεια μιας πτήσης στο αεροπλάνο και να το διασκεδάσετε με την ψυχή σας.

1. Υπέρβαρες αποσκευές

Στα περισσότερα δρομολόγια, το σύνολο του βάρους των χειραποσκευών καταλήγει να είναι πολύ μεγαλύτερο από ότι θα έπρεπε. Είτε πρόκειται για επιβάτες που έχουν έρθει με πολλές χειραποσκευές, μοιρασμένες στα δύο χέρια, είτε για επιβάτες που έχουν περάσει με χειραποσκευή μεγαλύτερη από ότι θα περίμενε κανείς, στο τέλος πάντα θα υπάρχει πρόβλημα, καθώς θα πρέπει να χωρέσουν στον αποθηκευτικό χώρο πάνω από τα καθίσματα και οι τελευταίες χειραποσκευές.

Εσείς, ξέρετε τι πρέπει να κάνετε: βιαστείτε και προσπεράστε- όσο είναι δυνατόν- τους υπόλοιπους επιβάτες. Φτάστε σε ένα σημείο, αρκετά μακριά από τη δική σας θέση και τοποθετήστε εκεί τις αποσκευές σας- που θα είναι όσο το δυνατόν πιο βαριές γίνεται. Έπειτα, γυρίστε στην θέση σας, καθίστε αναπαυτικά και απολαύστε τους υπόλοιπους επιβάτες που στριμώχνονται, προσπαθώντας να βρουν χώρο να χωρέσουν τα δικά τους πράγματα, ενώ αναρωτιούνται σε ποιον ανήκουν οι αποσκευές που βρίσκονται ήδη εκεί.

2. Καθίστε στην λάθος θέση

Αυτό είναι κλασικό, από μόνο του. Χωρίς αμφιβολία, ξέρετε ποια θέση είναι η δική σας- το λέει το χαρτάκι που κρατάτε στα χέρια σας, σας το είπε η αεροσυνοδός που σας χαιρέτισε κατά την στιγμή που εισήλθατε στο αεροπλάνο, σας το έχουν επαναλάβει άπειρες φορές οι συνταξιδιώτες σας προηγουμένως- σε περίπτωση, ειδικά, που ταξιδεύετε με τη μητέρα σας, μάλλον, θα έχετε κουραστεί να το ακούτε.

Αλλά, άνθρωποι είμαστε, και όλοι μας μπορούμε να κάνουμε μικρά λάθη, ειδικά αν τα μικρά αυτά λάθη μπορούν να έχουν μεγάλα αποτελέσματα. Καθίστε σε μία τελείως άσχετη θέση, κρατήστε το εισιτήριο στα χέρια σας με αυτοπεποίθηση αλλά δίχως να επιτρέπετε στους υπόλοιπους να μπορούν να δουν το νούμερο της θέσης σας και παρουσιαστείτε απολύτως βέβαιοι πως κάθεστε στην σωστή θέση, ενώ ταυτόχρονα παριστάνετε πως δεν καταλαβαίνετε τη γλώσσα στην οποία σας απευθύνονται.

3. Κάντε φίλους

Έχετε καταλήξει στην σωστή θέση. Με το ζόρι, με τη συμβολή εξοργισμένων συνεπιβατών και αεροσυνοδών ή με δική σας απόφαση, αφού «καταλάβατε» πως έχετε κάτσει σε λάθος θέση. Τώρα, είναι η στιγμή της κοινωνικοποίησης. Πιάστε κουβέντα στους γύρω σας, για τα πιο άσχετα θέματα που μπορείτε να φανταστείτε. Σκεφτείτε: τι ακριβώς δεν θα τους ενδιέφερε καθόλου να συζητήσουν, όπως τους βλέπετε; Και ξεκινήστε μια κουβέντα ακριβώς για αυτό το θέμα, θέτοντας τους συνεχώς ερωτήσεις.

Βλέπετε, για παράδειγμα, τον τύπο που έχει μισοκοιμηθεί, με τα ακουστικά στα αυτιά; Ξυπνήστε τον και πιάστε του κουβέντα- για την πρώην σας, που σας παράτησε, ή για τη δουλειά που δεν έχετε. Η γιαγιά δίπλα σας, που μοιάζει να τρέμει για την στιγμή της απογείωσης; Σκουντήξτε την στοργικά, και διηγηθείτε της τη φορά εκείνη που, σε μία άλλη πτήση στην οποία ήσασταν, το αεροπλάνο είχε πρόβλημα στους κινητήρες και από την απογείωση ως κανένα μισάωρο αργότερα, πετούσε γερμένο στο πλάι. Μην ξεχάσετε να την ενημερώσετε πως πρόκειται για περιστατικό που συνέβη σε πτήση της ίδιας εταιρίας.

4. Η στιγμή του πληρώματος

Ίσως να μην έχετε ιδιαίτερες διατροφικές προτιμήσεις. Αυτό, όμως, είναι κάτι που το πλήρωμα δεν ξέρει. Ενώ έχει έρθει και η δική σας σειρά, να σας δώσουν το γεύμα που δίνουν σε όλους του υπόλοιπους επιβάτες, μην ξεχάσετε να εκφράσετε την έκπληξη σας και στη συνέχεια να παραπονεθείτε έντονα: μα εσείς ειδοποιήσατε, τη στιγμή της ηλεκτρονικής κράτησης, πως δεν τρώτε το συγκεκριμένο φαγητό!

Οι αεροσυνοδοί θα προσπαθήσουν να σας εξυπηρετήσουν, όσο καλύτερα μπορούν, αλλά πιθανότατα θα δουν πως για το όνομα σας δεν αναγράφεται κάτι τέτοιο. Όπως και να’ χει, μάλλον θα καταλήξουν να σας φέρουν ένα εναλλακτικό γεύμα, προκειμένου να παύσετε τη γκρίνια, ενώ οι υπόλοιποι επιβάτες παρακολουθούν τη σκηνή. Και τότε, όμως, κάτι μπορείτε να βρείτε: δεν σας φαίνεται το φαγητό λίγο κρύο; Θα ήθελε λίγο περισσότερο αλάτι, ίσως;

5. Η στιγμή της ξεκούρασης

Μέχρι στιγμής, έχετε προλάβει να ενοχλήσετε αρκετούς συνεπιβάτες, με το σκηνικό με τη βαλίτσα. Τους διπλανούς σας, πιάνοντας τους την κουβέντα. Τους αεροσυνοδούς, με τις παράλογες απαιτήσεις σας. Τώρα, είναι η στιγμή να ξεκουραστείτε- έπειτα από μια τέτοια παράσταση, το αξίζετε. Για να ξεκουραστείτε όπως πρέπει, ωστόσο, θα πρέπει να νιώσετε άνετα: βγάλτε, λοιπόν, τα παπούτσια σας όπως και τις κάλτσες σας φυσικά, απλωθείτε στην θέση σας.

Ίσως είναι μια καλή ιδέα να ακουμπήσετε ελαφρά και κάποιον από τους διπλανούς σας, με γυμνά πόδια, «κατά λάθος». Μην αμελήσετε να κουνιέστε διαρκώς, μέχρι να βρείτε την απόλυτα βολική θέση. Να εναλλάσσετε διαρκώς τα πόδια σας, καθισμένοι σταυροπόδι και να αξιοποιήσετε τις κάλτσες που έχετε βγάλει, όπως εσείς επιθυμείτε.

6. Όνειρα γλυκά

Φάγατε, βολευτήκατε, τώρα ώρα για ύπνο. Φυσικά, ούτε εδώ χωρούν εκπτώσεις: μπορείτε να ενοχλήσετε τους συνταξιδιώτες σας, ακόμη και εάν κοιμάστε- ή, σε κάθε περίπτωση, παριστάνετε πως κοιμάστε. Βρείτε τον τόνο ροχαλητού που σας ταιριάζει καλύτερα, κάντε απότομες κινήσεις, ακουμπήστε ελαφρά το χέρι του διπλανού ή της διπλανής σας και, όταν γυρίσει, φροντίστε να αντικρίσει μια τελείως χαρούμενη και χαλαρωμένη έκφραση στο πρόσωπο σας.

Αν προσπαθήσει να ελευθερώσει το χέρι του από το δικό σας ελαφρά, μην το αφήσετε. Σε διαφορετική περίπτωση, φροντίστε να είστε εσείς εκείνοι που θα απαγορέψουν στους διπλανούς τους να κοιμηθούν. Ξυπνήστε τους «κατά λάθος» με απότομες κινήσεις, την στιγμή που βλέπετε πως πάει να τους πάρει ο ύπνος ή πιάστε κουβέντα, σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ένταση, με τον τύπο που βρίσκεται ανάμεσα σας.

7. Έφοδος στην ουρά

Δεν πρέπει να ξεχνάτε πως στο εισιτήριο σας πληρώσατε και για τη χρήση της τουαλέτας! Τι περιμένετε, λοιπόν,; Σηκωθείτε. Όσο περιμένετε στην ουρά φροντίστε να χρονοτριβήσετε όσο περισσότερο γίνεται, καθυστερώντας όσους βρίσκονται πίσω σας. Και, σαν έρθει η σειρά σας, να μπείτε στην τουαλέτα, όμως, δεν υπάρχει λόγος βιασύνης.

Πλύντε τα χέρια σας με την ησυχία σας, φροντίζοντας να σας «φύγει» λίγο νερό και στον καθρέφτη, το πάτωμα, τη λεκάνη. Κάντε ό,τι κάνετε, σφυρίζοντας αδιάφορα. Καθίστε κάνενα πεντάλεπτο εκεί μέσα, όσο φαντάζεστε τους ανθρώπους που αγανακτούν από την άλλη πλευρά της πόρτας, περιμένοντας να τελειώσετε.

8. Τα παιδιά είναι ευτυχία

Αν σε κοντινές θέσεις στη δική σας ταξιδεύουν παιδιά, μην διστάσετε να τα αξιοποιήσετε. Τα παιδιά μπορούν ανά πάσα στιγμή να παράγουν θόρυβο και φασαρία, αλλά κανείς δεν πρόκειται να κάνει παρατήρηση στα ίδια. Πιάστε κουβέντα στην κυρία δίπλα σας που κρατάει ένα μωρό στην αγκαλιά της.

Ρωτήστε την τα πάντα για το μωρό, ενώ ταυτόχρονα του κάνετε γκριμάτσες, χωρίς εκείνη να το αντιληφθεί. Δοκιμάστε κάθε πιθανή γκριμάτσα, που έρχεται στο μυαλό σας. Πιάστε με την άκρη του ματιού σας παιδιά σε πιο μακρινές θέσεις και φωνάχτε «τι ωραίο παιδί!», ξανά και ξανά, κουνώντας τα χέρια σας και προς το μέρος του, όλο ενθουσιασμό. Κανείς δεν πρόκειται να σας πει τίποτα- τα παιδιά είναι ευτυχία, όχι;

9. Θα χάσετε την επόμενη πτήση!

Το γεγονός ότι είστε άγνωστος μεταξύ αγνώστων στο αεροπλάνο, όπως είπαμε, έχει τα θετικά του. Οι υπόλοιποι επιβάτες δεν είναι υποχρεωμένοι να ξέρουν ποιος είναι ο τελικός σας προορισμός και εσείς, αντίστοιχα, δεν είστε υποχρεωμένοι να πείτε την αλήθεια. Καθώς θεωρείται πιθανό η πτήση στην οποία βρίσκεστε να καθυστερεί, έστω και λιγάκι, έχετε έναν τέλειο λόγο να παρουσιαστείτε αγχωμένος και νευρικός και να φροντίσετε τα συναισθήματα σας αυτά να εκφράσετε και στους υπόλοιπους- όσο πιο εκδηλωτικά γίνεται.

Ξεκινήστε να γκρινιάζετε και να λέτε πόσο σημαντική είναι η επόμενη πτήση για εσάς, και πως είστε σίγουροι πως θα την χάσετε αφού έχετε καθυστερήσει, τη στιγμή που τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα πάνω σας. Το σημείο στο οποίο θα φτάσετε εξαρτάται από εσάς και τις υποκριτικές σας ικανότητες- μπορείτε να δακρύσετε, να φωνάξετε, να παρουσιαστείτε αδιάθετοι από το ξαφνικό άγχος. Μην ξεχάσετε, φυσικά, να φροντίσετε να παρακολουθήσουν την παράσταση σας και όλοι εκείνοι που νόμιζαν πως θα μπορούσαν να κοιμηθούν.

10. Όλα τα όμορφα έχουν ένα τέλος

Το αεροπλάνο, πλέον, έχει φτάσει στο αεροδρόμιο, έχει προσγειωθεί και οι υπόλοιποι επιβάτες πιστεύουν- αφελώς, όπως θα αποδείξετε- πως μπορούνε πια να ησυχάσουν από εσάς. Λάθος! Δεν μπορείτε να τους αφήσετε να φύγουν χωρίς ένα τελευταίο δωράκι, για να έχουν με τη σειρά τους κάτι για το οποίο να γκρινιάζουν, στον άνθρωπο που τους πήρε από το αεροδρόμιο. Μπορεί να είχατε πολύ χρόνο για να ετοιμάσετε τα πράγματα σας, λοιπόν, αλλά εσείς κάντε το με την ησυχία σας. Σηκωθείτε από την θέση σας, με το που ανάψει το λαμπάκι που σας ενημερώνει πως πλέον αυτό επιτρέπεται.

Καθίστε στη μέση του διαδρόμου, ενώ ψάχνετε τα πράγματα σας- με την ησυχία σας, όμως! Κοιτάχτε, έχετε όλα όσα χρειάζεστε; Οι τσέπες της τσάντας σας, οι τσέπες του παντελονιού σας; Μήπως σας έπεσε κάτι κάτω από το κάθισμα; Το πορτοφόλι σας; Ανοίχτε το κινητό σας και περιμένετε να βάλετε τον κωδικό, ενώ πίσω σας συγκεντρώνεται ένα πλήθος ανθρώπων που είναι ήδη έτοιμο και θέλει να βρεθεί όσο πιο γρήγορα γίνεται μακριά από το αεροπλάνο- και από εσάς.