ΔΙΕΘΝΕΣ
29/05/2015 18:15 EEST | Updated 29/05/2015 18:15 EEST

Παρά το σκάνδαλο ο Μπλάτερ και πάλι πρόεδρος της FIFA

MICHAEL BUHOLZER via Getty Images
FIFA President Sepp Blatter gestures after being re-elected following a vote to decide on the FIFA presidency in Zurich on May 29, 2015. Sepp Blatter won the FIFA presidency for a fifth time Friday after his challenger Prince Ali bin al Hussein withdrew just before a scheduled second round.AFP PHOTO / MICHAEL BUHOLZER (Photo credit should read MICHAEL BUHOLZER/AFP/Getty Images)

Τι και αν το παγκόσμιο ποδόσφαιρο συγκλονίζεται από το σκάνδαλο διαφθοράς στο εσωτερικό της FIFA, τι και αν ο Ντέιβιντ Κάμερον ζήτησε την κεφαλή του επί πινάκι, τι και αν η κατακραυγή προς το πρόσωπό του από τον διεθνή Τύπο υπήρξε μεγάλη; Ο Ζεπ Μπλάτερ αποδείχθηκε «πεντάψυχος» στην σημερινή ψηφοφορία της FIFA για τον νέο πρόεδρο της Ομοσπονδίας, καθώς κατάφερε να επανεκλεγεί για πέμπτη φορά στο τιμόνι της FIFA.

O πρίγκιπας Αλί αποσύρθηκε μετά τη πρώτη ψηφοφορία από τη διεκδίκηση της υποψηφιότητας. Στην πρώτη ψηφοφορία ο ο Μπλάτερ είχε συγκεντρώσει 133 ψήφους, έναντι 73 του Αλί μπιν αλ Χουσεΐν, ενώ υπήρξαν και τρία άκυρα. Προκειμένου κάποιος από τους δύο να εκλεγόταν στο αξίωμα του προέδρου θα έπρεπε κάποιος από τους δύο να λάμβανε τα 2/3 των 209 ομοσπονδιών, δηλαδή 140, ενώ στη δεύτερη ψηφοφορία μια απλή πλειοψηφία θα ήταν αρκετή.

Ωστόσο ο πρίγκιπας Αλί αποφάσισε να αποσυρθεί, με αποτέλεσμα ο Μπλάτερ να εκλεγεί για πέμπτη φορά πρόεδρος. Το αποτέλεσμα δείχνει ξεκάθαρα ότι ο ισχυρός άνδρας της FIFA είναι ο απόλυτος άρχων της Ομοσπονδίας. Φαίνεται μάλιστα να έχει αναπτύξει ένα ισχυρό δίκτυο συνεργιών καθώς από το 1981 μέχρι και το που ανέλαβε την προεδρία ήταν γενικός γραμματέας της FIFA.