Η UEFA απειλεί μ' αποχώρηση από τη FIFA

Η UEFA απειλεί μ' αποχώρηση από τη FIFA
sport24.gr

Ο Μισέλ Πλατινί μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Ζυρίχη, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο η UEFA να αποχωρήσει από τη FIFA - διαμαρτυρόμενη για τα σκάνδαλα διαφθοράς - ωστόσο όλα θα αποφασιστούν στις 6 Ιουνίου.

Στη συνάντηση που θα έχει στο Βερολίνο, στο περιθώριο του τελικού του Champions League, με τα μέλη των κατά τόπους ευρωπαϊκών ποδοσφαιρικών ομοσπονδιών, θα συζητήσει ο πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί, την αποχώρηση αυτής από τη FIFA, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα αλεπάλληλα σκάνδαλα διαφθοράς που πλήττουν τη δεύτερη - επί εξουσίας Ζεπ Μπλάτερ- όπως αποκάλυψε σε Γάλλους δημοσιογράφους στη Ζυρίχη.

ADVERTISEMENT

"Είμαι ο εκπρόσωπος όλων των ευρωπαϊκών ομοσπονδιών. Θα συναντηθούμε στις 6 Ιουνίου, στο Βερολίνο, με την ευκαιρία του τελικού του Champions League. Θα συζητήσουμε και θα δούμε τι είναι συμφέρον να κάνουμε. Θέλω να τους δω ήρεμα και θα αποφασίσουμε εκείνη τη στιγμή.", υποστήριξε στους δημοσιογράφους ο Μισέλ Πλατινί που απάντησε και στον Ζεπ Μπλάτερ ο οποίος υπενθύμισε την ιδιότητά του ("Η UEFA ξεχνά ότι είμαι πρόεδρος της FIFA από το 1998") στον ομόλογό του, της UEFA. "Η UEFA ήταν από πίσω του (το 1998) και συνέβαλε έτσι ώστε από το μηδέν να πάει στους 73 ψήφους. Ήταν καλό."

Αυτό αναφέρει το δημοσίευμα της Equipe, κανείς δε γνωρίζει πόσο πιθανό είναι αυτή η πρόταση από τη θεωρία να περάσει στην πράξη. Κοντός ψαλμός αλληλούια...

Πηγή: Sport24.gr

Δημοφιλή