Μπακογιάννη: Ο Καραμανλής θα μπορούσε να παίξει ρόλο στην ανασύνθεση της παράταξης

Μπακογιάννη: Ο Καραμανλής θα μπορούσε να παίξει ρόλο στην ανασύνθεση της παράταξης
Eurokinissi

«Δεν έχω απολύτως κανένα δώρο στον ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στη Realnews, απαντώντας σε αιχμές που άφησε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, προς στελέχη, και υπογραμμίζοντας ότι θα ήταν «τουλάχιστον οξύμωρο» η ΝΔ να «ταυτιστεί με τις φωνές μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ οι οποίες θέλουν τη ρήξη και την επιστροφή στη δραχμή».

«Αλλού πρέπει να αναζητήσει ο κ. Σαμαράς τα αίτια για τα οποία σήμερα η ΝΔ βρίσκεται δημοσκοπικά στο 15%» σημείωσε.

Η κ. Μπακογιάννη εξέφρασε επίσης την άποψη ότι ο Κώστας Καραμανλής θα μπορούσε να παίξει ρόλο και στην ανασύνθεση της παράταξης και στην προσπάθεια για ευρύτερες συναινέσεις. Όσον αφορά στο αν φοβάται διαγραφή από τον κ. Σαμαρά, είπε ότι «η θέση της είναι η σύνθεση και η ενότητα, όχι το “διαίρει και βασίλευε”». Σχετικά με το αν μια νέα συμφωνία σηματοδοτούσε πολιτικές εξελίξεις στη ΝΔ και αν υπάρξει κίνημα αμφισβήτησης του Αντώνη Σαμαρά, σημείωσε ότι η ΝΔ πρέπει να αποκαταστήσει τους δεσμούς της με την κοινωνία, και αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσα από τον διάλογο και τη σύνθεση των απόψεων. «Χρειάζεται να αναγεννήσουμε την παράταξη και να δημιουργήσουμε μια παράταξη η οποία μπορεί να εμπνεύσει τους Έλληνες».

Σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, η κ. Μπακογιάννη είπε ότι είναι ώρα ευθύνης για όλους, και την κεντρική ευθύνη έχει πάρει ο Αλέξης Τσίπρας. «Οφείλει να ανταποκριθεί στη λαϊκή εντολή. Αν χαθεί η δεδηλωμένη, οι εκλογές είναι η πιθανότερη λύση». Επίσης, απέρριψε το ενδεχόμενο κοινής εκλογικής καθόδου ενός ευρωπαϊκού μετώπου ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποταμιού, καθώς ο εκλογικός νόμος δεν το επιτρέπει.

Δημοφιλή