The Big Bang Theory: 4 εκατομμύρια ευρώ για τους πραγματικούς Sheldon που θέλουν να σπουδάσουν

The Big Bang Theory: 4 εκατομμύρια ευρώ για τους πραγματικούς Sheldon που θέλουν να σπουδάσουν
Mayim Bialik, from left, Simon Helberg, Kunal Nayyar, Melissa Rauch, Jim Parsons, Kaley Cuoco- Sweeting and Johnny Galecki, from the cast of
Mayim Bialik, from left, Simon Helberg, Kunal Nayyar, Melissa Rauch, Jim Parsons, Kaley Cuoco- Sweeting and Johnny Galecki, from the cast of
Jordan Strauss/Invision/AP

Η σειρά The Big Bang Theory παραμένει διαχρονικά δημοφιλής στη χώρα μας, λόγω των εξαιρετικών, ιδιόρρυθμων χαρακτήρων που πρωταγωνιστούν σε αυτή και του έξυπνου χιούμορ που τη χαρακτηρίζει.

Όπως φαίνεται, όμως, υπάρχει ένας επιπλέον λόγος για να εκτιμάει κανείς την σειρά- ακόμη πιο συγκεκριμένα, τους συντελεστές της, μάλλον.

Οι ηθοποιοί λοιπόν, από κοινού με την ομάδα παραγωγής της σειράς- που φέτος φτάνει αισίως στον όγδοο χρόνο της- αποφάσισαν να συγκροτήσουν από κοινού ένα ταμείο, το οποίο θα παρέχει υποτροφίες στους επόμενους, πραγματικούς Sheldon και Leonards, που βρίσκονται εκεί έξω και θέλουν να σπουδάσουν.

Σκοπός είναι να υποστηριχθούν προπτυχιακοί φοιτητές, που προέρχονται από οικογένειες χαμηλού εισοδήματος και ακολουθούν σπουδές στις φυσικές επιστήμες, την τεχνολογία, τις μαθηματικές επιστήμες ή τη μηχανική, στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια του Λος Άντζελες.

Εκεί, άλλωστε, μια εκ των πρωταγωνιστριών, η Mayim Bialik εκπόνησε το διδακτορικό της στη νευροεπιστήμη, το 2007.

Ήδη, έχουν συγκεντρωθεί 4 εκατομμύρια δολάρια, ενώ ο παραγωγός Chuck Lorre, που ήταν ο πρώτος που κατέθεσε χρήματα, χαρακτήρισε την πρωτοβουλία αυτή ως μια «φυσική εξέλιξη» για την πορεία της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς. Σημείωσε ακόμη:

«Όταν το συζητήσαμε για πρώτη φορά, συνειδητοποιήσαμε πως όταν ξεκίνησε το Bing Bang, αυτή η τάξη των πρωτοετών ήταν 10 χρονών. Μερικοί από αυτούς μεγάλωσαν παρακολουθώντας το σόου, και ίσως το σόου να είχε επηρεάσει μερικούς από αυτούς, ώστε να επιλέξουν να θέσουν την ενασχόληση τους με την επιστήμη ως στόχο ζωής. Δεν θα ήταν υπέροχο, αν μπορούσαμε να βοηθήσουμε;

Όλοι μας έχουμε κερδίσει από το The Big Bang Theory, μια σειρά που δεν είναι μόνο βασισμένη στην επιστημονική κοινότητα, αλλά και έχει δεχθεί ενθουσιώδη υποστήριξη από την ίδια κοινότητα- αυτή είναι η ευκαιρία μας να ανταποδώσουμε».

Σημειώνεται πως οι 20 πρώτοι υπότροφοι θα ενημερωθούν το φθινόπωρο πριν ξεκινήσουν τις σπουδές τους και το κονδύλιο αναμένεται να υποστηρίξει πέντε μαθητές ανά χρόνο, από δω και στο εξής.

Δημοφιλή