Στην εντατική νοσηλεύεται η ρωσίδα τουρίστρια που χτυπήθηκε από κεραυνό

Παραμένει στην εντατική η τουρίστρια που χτυπήθηκε από κεραυνό
eurokinissi

Σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται η ρωσίδα τουρίστρια η οποία χτυπήθηκε χθες Παρασκευή από κεραυνό στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού.

Η τουρίστρια μεταφέρθηκε άμεσα στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, το όποιο βρίσκεται πολύ κοντά στην Κνωσό και που αν και δεν εφημέρευε χθες, άνοιξε το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης της τουρίστριας.

Η γυναίκα υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στην κοιλιακή χώρα και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου. Τα επόμενα δύο 24ωρα θεωρούνται κρίσιμα για την ίδια.

Στο μεταξύ οι άλλοι τραυματίες που μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου είναι σε καλή κατάσταση χωρίς να κινδυνεύει η υγεία τους. Συνολικά στο νοσοκομείο παρέμειναν το βράδυ επτά άτομα για προληπτικούς λόγους, απ’ όπου σύντομα αναμένεται να πάρουν εξιτήριο.

Το περιστατικό έλαβε χώρα χθες Παρασκευή. Ρώσοι τουρίστες βρισκόταν στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού. Κάποια στιγμή έπιασε βροχή και προσπάθησαν να προφυλαχθούν μπαίνοντας κάτω από ένα δένδρο. Εκείνη την ώρα όμως χτύπησε κεραυνός με αποτέλεσμα να τραυματιστούν.

Αμέσως μετά το συμβάν έκλεισε ο αρχαιολογικός χώρος της Κνωσού, ενώ σε αυτοψία από άνδρες της αστυνομίας βρέθηκαν ομπρέλες τις οποίες εικάζεται ότι οι τουρίστες είχαν ανοιχτές κοντά στο σημείο που έπεσε ο κεραυνός.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Δημοφιλή