Ισπανία: Εντοπίστηκαν 200 κιλά κοκαΐνης «κρυμμένα» σε χιλιάδες ανανάδες

Ισπανία: Εντοπίστηκαν 200 κιλά κοκαΐνης «κρυμμένα» σε χιλιάδες ανανάδες

Large on Black Thanks all! For you, here are the most Popular Pictures you dig from my stream. Thanks again!All Photos copyright Trey Ratcliff. All rights reserved. Photography blog at www.StuckInCustoms.com" data-caption="Looks best: Large on Black Thanks all! For you, here are the most Popular Pictures you dig from my stream. Thanks again!All Photos copyright Trey Ratcliff. All rights reserved. Photography blog at www.StuckInCustoms.com" data-credit="Stuck in Customs/Flickr">

Συνολικά 200 κιλά κοκαΐνης, τα οποία βρέθηκαν στο εσωτερικό χιλιάδων ανανάδων, κατάσχεσε η ισπανική αστυνομία, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργείου Εσωτερικών.

Το φορτίο, που έφτασε από την Κεντρική Αμερική, εντοπίστηκε στο λιμάνι της Algeciras, που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης.

«Μεταξύ των χιλιάδων ανανάδων που βρίσκονταν μέσα στα κοντέινερ, βρέθηκαν φρούτα από τα οποία είχε αφαιρεθεί το εσωτερικό τους και τα είχαν γεμίσει με ναρκωτικά, καλύπτοντας το σημάδι με ένα κίτρινο κερί, που ταίριαζε στο χρώμα του ανανά», ανάφερε χαρακτηριστικά η δήλωση του ισπανικού υπουργείου.

Οι ανανάδες είχαν σταλθεί από χώρα της Κεντρικής Ευρώπης, η οποία μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί και επρόκειτο να παραδοθούν σε δύο διαφορετικές εταιρίες, στις περιφέρειες της Μαδρίτης και της Βαρκελώνης, αντίστοιχα. Και οι δύο εταιρίες φημολογείται πως ανήκουν σε ισπανούς πολίτες, κολομβιανικής καταγωγής.

Μέχρι στιγμής, η αστυνομία της Ισπανίας έχει συλλάβει τρία άτομα,, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που παράνομο φορτίο επιχειρείται να φτάσει στην Ισπανία, με το συγκεκριμένο τρόπο.

Τον περασμένο χρόνο, και πάλι η αστυνομία της Algeciras, είχε εντοπίσει 2.5 τόνους κοκαΐνης σε φορτίο με ανανάδες, που είχε σταλθεί από την Κόστα Ρίκα.

Λόγω των ισχυρών της δεσμών με την Λατινική Αμερική, η Ισπανία αποτελεί διαχρονικά σταθμό, στον οποίον καταφτάνουν ναρκωτικά από τις συγκεκριμένες χώρες, με σκοπό να διοχετευθούν και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, με τους εμπόρους ναρκωτικών να γίνονται όλο και πιο δημιουργικοί στις μεθόδους που χρησιμοποιούν, προκειμένου να μην εντοπιστεί το εμπόρευμα τους.

Δημοφιλή