Απόψε κληρώνει: Όλη η Ελλάδα στον πυρετό των 9.5εκ. ευρώ

Απόψε κληρώνει: Όλη η Ελλάδα στον πυρετό των 9.5εκ. ευρώ
Konstantinos Tsakalidis - SOOC

«Τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία» λέει το γνωστό ρητό. Τα τελευταία χρόνια όμως μας έκαναν να διαπιστώσουμε πως, καλώς ή κακώς, τα λεφτά βοηθούν σημαντικά στο να είσαι ευτυχισμένος. Δεν είναι κυνισμός, είναι η σκληρή πραγματικότητα.

Κάτι που επιβεβαιώθηκε περίτρανα αυτές τις μέρες, μέσα από την παράκρουση που έπαθε ο κόσμος για την αποψινή μεγάλη κλήρωση του Τζόκερ. Η θερμοκρασία είχε αρχίσει να ανεβαίνει από την αρχή της εβδομάδας, με όλα τα βλέμματα (και τις ελπίδες) να είναι στραμμένα στην κλήρωση της Πέμπτης (28/5) που θα έδινε 7εκ. ευρώ σε έναν μεγάλο τυχερό. Καθώς όμως κανείς δεν μπόρεσε να προβλέψει τους νικητήριους αριθμούς, το πόσο αυξήθηκε και φτάσαμε στην κλήρωση της Κυριακής και το αστρονομικό τζακ ποτ των 9.5εκ. ευρώ.

Τα πρακτορεία απ' άκρη σ' άκρη της Ελλάδας δεν προλαβαίνουν να βγάζουν δελτία, οι πολίτες επιστρατεύουν κάθε λογική (μαθηματικά, στατιστική, πιθανότητες) ή όχι και τόσο λογική (συμβολικές ημερομηνίες, μέντιουμ, μηνύματα από το σύμπαν) πρακτική για να πετύχουν τους 6 «μαγικούς» αριθμούς που θα τους φέρουν πιο κοντά στα όνειρά τους και όλη η χώρα, λίγο-πολύ, ελπίζει πως η αποψινή βραδιά θα είναι αυτή που θα της αλλάξει τη ζωή.

Ένα σπίτι, ένα μαγαζί, ένα αυτοκίνητο, ένα μακρινό ταξίδι, το Πανεπιστήμιο των παιδιών, μια κερδοφόρα επένδυση, 9.500.000 ευρώ είναι αρκετά για να κάνεις δύο ή και περισσότερα από αυτά ή απλά για να ζήσεις εσύ και η οικογένειά σου χωρίς έννοιες και προβλήματα για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Κανείς δεν μπορεί να αδικήσει όλους αυτούς τους ανθρώπους που ζουν στον «πυρετό του Τζόκερ» αυτές τις μέρες. Ο άνθρωπος έχει δικαίωμα στο όνειρο, ακόμα κι αν πρόκειται για ένα όνειρο με μηδαμινές πιθανότητες εκπλήρωσης -τα όνειρα δεν μετριούνται σε ποσοστά, ούτως ή άλλως.

Καλή επιτυχία λοιπόν σε όλους απόψε, με μια μικρή συμβουλή: ψυχραιμία. Η ευτυχία μπορεί να έχει ανάγκη τα λεφτά, όπως είπαμε στην αρχή, έχει όμως και την εκπληκτική ικανότητα να υπάρχει και χωρίς αυτά.

Δημοφιλή