Οι 20 σελέμπριτι με τις πιο παράξενες φοβίες

Οι 20 σελέμπριτι με τις πιο παράξενες φοβίες
LAS VEGAS, NV - MAY 17: Musician Taylor Swift attends the 2015 Billboard Music Awards at MGM Grand Garden Arena on May 17, 2015 in Las Vegas, Nevada. (Photo by Jason Merritt/Getty Images)
Jason Merritt via Getty Images
LAS VEGAS, NV - MAY 17: Musician Taylor Swift attends the 2015 Billboard Music Awards at MGM Grand Garden Arena on May 17, 2015 in Las Vegas, Nevada. (Photo by Jason Merritt/Getty Images)

Ο καθένας από εμάς έχει κάτι να φοβάται, είτε πρόκειται για τις αράχνες, το ύψος, ή την παραμονή μας σε έναν κλειστό χώρο. Είναι κάτι φυσιολογικό και κάτι για το οποίο δεν υπάρχει λόγος να ντρέπεται κανείς.

Οι 20 σελέμπριτι που ακολουθούν, ωστόσο, έχουν τις πιο περίεργες φοβίες που μπορεί να φανταστεί κανείς και που, σε πολλές περιπτώσεις, δεν θα ξέραμε καν πως υπήρχαν!

1. Taylor Swift

Δεν υπάρχει ακριβής ονομασία για τον φόβο που παραδέχεται πως έχει η Taylor Swift- εμείς, πάντως, θα μπορούσαμε να το ονομάσουμε απλά: αχινοφοβία! H δημοφιλής τραγουδίστρια και ηθοποιός, όπως εξομολογήθηκε στην εκπομπή της Ellen DeGeneres φοβάται τόσο πολύ τους αχινούς, σε σημείο να αποφεύγει να πηγαίνει να μπει μέσα στη θάλασσα.

2. P. Diddy

Είναι ένας από τους πιο γνωστούς ράπερ της Αμερικής. Ο P. Diddy πάσχει από αυτό που αποκαλείται «ποδοφοβία» (podophobia). Πρόκειται για έναν φόβο που αφορά την ύπαρξη δεύτερου μακριού δακτύλου. Κατά τη διάρκεια της εμφάνισης του σε ένα αμερικάνικο τηλεοπτικό σόου, μάλιστα, μια άλλη καλεσμένη που του έδειξε για το λόγο αυτό τα δάχτυλα της, τον έκανε να φρικάρει τελείως.

3. Billy Bob Thornton

Σίγουρα, ο ηθοποιός αποτελεί έναν πολύ περίεργο άνθρωπο, με ένα πολύ ιδιόρρυθμο χαρακτήρα, που έχει επιδείξει κατά τα χρόνια της καριέρας του. Όπως εξομολογείται, τρέμει τα παλιά έπιπλα- αντίκες και πιστεύει πως στην προηγούμενη ζωή του, χτυπήθηκε μέχρι θανάτου με κάποιο παλαιό έπιπλο και για αυτό σήμερα φοβάται τόσο πολύ.

4. Adele

Η εξαιρετικά ταλαντούχα στιχουργός και ερμηνεύτρια, έχει μια ιδιαίτερα παράξενη φοβία, που οφείλεται σε τραυματική εμπειρία της παιδικής της ηλικίας. Φοβάται, λοιπόν, τους γλάρους. Η φοβία αυτή λέγεται laridaphobia και, όπως φαίνεται, η Adele κατά τη παιδική της ηλικία είχε δεχθεί επίθεση από κάποιον γλάρο, με τα σημάδια- στο σώμα όσο και στην ψυχή της- να παραμένουν ορατά.

5. Nicole Kidman

Πρόκειται για μία ακόμη πρωτοφανή και περίεργη φοβία. Ονομάζεται lepidopterophobia, και πρόκειται για μια φοβία που έχει κανείς όταν φοβάται τις πεταλούδες. Ο Nicole Kidman, μάλιστα, έχει παραδεχθεί πολλές φορές τη φοβία της για τις πεταλούδες, της οποίες βρίσκει «περίεργες».

6. Britney Spears

Μια φορά είχε εμφανιστεί στο MTV, με ένα πελώριο φίδι τυλιγμένο γύρω της. Ωστόσο, όπως φαίνεται, ο φόβος της τραγουδίστριας έχει όνομα: ερπετοφοβία. Φοβάται τις μεγάλου μεγέθους σαύρες- κάτι απόλυτα λογικό, να προσθέσουμε εμείς.

7. Megan Fox

Η Megan Fox πάσχει από παπουροφοβία (papyrophobia), που είναι ακριβώς ο φόβος για το χαρτί. Όπως είπε, μάλιστα, σε ένα αμερικανικό τηλεοπτικό σόου, όταν διαβάζει το σενάριο μιας ταινίας έχει πάντα δίπλα της ένα ποτήρι γεμάτο νερό, και βρέχει τα δάχτυλα της με το νερό, πριν γυρίσει σελίδα.

8. Matt Damon

Ο δημοφιλής ηθοποιός, που συχνά στις ταινίες του παίζει τον «πολλά βαρύ» και ατρόμητο άνδρα, πάσχει από ophidiophobia, δηλαδή φοβάται τα φίδια. Παρόλα αυτά, βέβαια, έχει πρωταγωνιστήσει στη ταινία We Bought A Zoo, με τη συμπρωταγωνίστρια του, Scarlett Johansson, να λέει πως ο ίδιος έκλαιγε σαν μωρό, κάθε φορά που αντίκριζε φίδια.

9. Tyra Banks

Η αμερικανίδα καλλονή πάσχει από δελφινοφοβία- δηλαδή, φοβάται τα δελφίνια. Το έχει παραδεχθεί δημόσια πολλές φορές, ακόμη και στις εκπομπές που παρουσιάζει, ενώ όπως υποστηρίζει, πιστεύει πως έχει να κάνει με τα χρόνια της στο γυμνάσιο, όταν είχε εφιάλτες βλέποντας δελφίνια να την περικυκλώνουν.

10. Sarah Michelle Gellar

Παρότι έχει παίξει σε ταινίες με βαμπίρ, η ηθοποιός εξομολογείται πως τρέμει τα νεκροταφεία. Μάλιστα, όπως λέει, έχει φτάσει σε σημείο να βάλει τα κλάματα, όταν έπρεπε να γυρίσει κάποιες σκηνές σε ένα νεκροταφείο.

11. Johny Depp

O αγαπητός ηθοποιός πάσχει από μια φοβία, στην οποία κάποιοι από εμάς ίσως μπορούμε να τον καταλάβουμε και να τον συμπονέσουμε: φοβ΄ται τους κλόουν. Κάθε κλόουν. Παρότι έχει παίξει και ο ίδιος κάποιους ιδιόρρυθμους χαρακτήρες σε κάποιες ταινίες του και έχει χρωματίσει το πρόσωπο του με διάφορους διαφορετικούς τρόπους, φαίνεται πως δεν μπορεί να ξεπεράσει τον φόβο του αυτό. Οι φήμες, μάλιστα, λένε πως έχει απαγορεύσει στη γυναίκα του να δει το American Horror Story: Freak Show, εξαιτίας του κλόουν που εμφανίζεται στην ταινία.

12. Ellen Page

Η δημοφιλής ηθοποιός έχει μια μεγάλη φοβία για τις μπάλες του τένις. Ναι, τις μπάλες του τένις! Όπως είπε, μάλιστα, σε μία συνέντευξη της, κάθε φορά που η τηλεόραση προβάλλει τένις, αναγκάζεται να φύγει από το δωμάτιο.

13.Meryl Streep

Ακόμη και η Meryl Streep έχει φόβους. Η ηθοποιός, που έχει βραβευτεί με Oscar, πάσχει από corcoranophobia- ήτοι, φοβάται τα ελικότερα.

14. Katy Perry

Και πάλι, ίσως να πρόκειται για έναν φόβο που μπορούμε να καταλάβουμε απόλυτα: πάσχει από nyctophobia, που είναι ο φόβος για το σκοτάδι. Όπως παραδέχεται, κοιμάται με το φως ανοιχτό. Εξάλλου, σε μία συνέντευξη της δήλωσε πως «πολλά κακά πράγματα συμβαίνουν στο σκοτάδι».

15. Franklin D. Roosevelt

Στην περίπτωση μιας μεγάλης φοβίας, διακρίσεις δεν γίνονται, ακόμη και αν είσαι ένας πανίσχυρος πρόεδρος. Η φοβία, από την οποία έπασχε ο πρόεδρος των Η.Π.Α έχει το χαρακτηριστικό όνομα triskaidekaphobia, που πρόκειται για τον φόβο για το νούμερο 13. Αρνούνταν να δεχθεί 13 καλεσμένους για δείπνο ταυτόχρονα, ή να ταξιδέψει προς οπουδήποτε στις 13 κάθε μήνα.

16. Channing Tatum

O ηθοποιός έχει συμμετάσχει σε ορισμένες εξαιρετικές ταινίες τελευταία- με κορυφαία, μεταξύ άλλων, την εμφάνιση του στις απολαυστικές κωμωδίες 21 Jump Street και 22 Jump Street. Ο- κατά τα άλλα ατρόμητος- Tatum φοβάται τις κούκλες και συγκεκριμένα τις κούκλες από πορσελάνη, όπως εκμυστηρεύτηκε στην Ellen DeGeneres. Εκείνη, από την πλευρά της, μάλιστα, προσπάθησε να τον βοηθήσει, αλλά δίχως επιτυχία.

17. Alfred Hitchcock

Ο κορυφαίος σκηνοθέτης και «μαέστρος» του τρόμου, όσο παράξενο κι αν φαίνεται, είχε μια μάλλον ασυνήθιστη φοβία, που αποκαλείται ovophobia: φοβόταν τα αυγά. Προκαλεί εντύπωση, καθώς δεν έδειξε ποτέ να φοβάται το αίμα, για παράδειγμα, αλλά σε μία συνέντευξη του υποστήριξε «έχεις δει ποτέ κάτι πιο απεχθές, από ένα αυγό που σπάει και πετάγεται το κίτρινο υγρό του;».

18. Uma Thurman

Άλλη μια δημοφιλής ηθοποιός, άλλη μια φοβία, που μπορούμε ίσως να καταλάβουμε. Η Thurman έχει claustrophobia- ήτοι, κλειστοφοβία. Το εντυπωσιακό είναι πως κατάφερε να γυρίσει την ιδιαίτερα απαιτητική- και για την ίδια ακόμη περισσότερο, πιθανότατα- σκηνή του Kill Bill, όπου ήταν φυλακισμένη σε ένα φέρετρο.

19. Kyra Sedgwick

Σίγουρα, δεν θα υπάρχει ακόμη ο κατάλληλος τίτλος για να αποδοθεί η φοβία αυτή και, επίσης σίγουρα, πρόκειται για μία από τις πιο ασυνήθιστες! Η Kyra Sedgwich, όμως, φοβάται τα προγράμματα στην τηλεόραση στα οποία εμφανίζονται φαγητά που μιλάνε. Ο σύζυγος της, ο επίσης δημοφιλής Kevin Bacon, παραδέχθηκε στην τηλεόραση πως η γυναίκα του βγαίνει από το δωμάτιο, κάθε φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο.

20. Aretha Franklin

Πάσχει από μια φοβία που συναντάται αρκετά συχνά, αλλά στην δική της περίπτωση λίγο έλειψε να της κοστίσει την καριέρα της. Φοβάται τις πτήσεις με αεροπλάνο, λοιπόν, και αρνείται να πετάξει.

Πηγή: Lolwot