Μαξίμου: Βήμα βήμα γράφεται το κείμενο της συμφωνίας με τους δανειστές

Πυρετός στο Μαξίμου: Γράφεται το προσχέδιο της συμφωνίας με τους δανειστές
eurokinissi

Πυρετώδεις είναι από το Σάββατο οι διεργασίες του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, το οποίο συνεδρίασε για ώρες στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να υπάρξει συμφωνία με τους ξένους δανειστές.

Την ίδια ώρα, στις Βρυξέλλες συνεχίστηκαν με εντατικούς ρυθμούς οι διαβουλεύσεις της ελληνικής αντιπροσωπείας με τους εκπροσώπους των θεσμών, ούτως ώστε να «κλειδώσουν» οι λεπτομέρειες της συμφωνίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο Μέγαρο Μαξίμου επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία για συμφωνία. Στόχος της ελληνικής

κυβέρνησης είναι η επίτευξη συμφωνίας το αργότερο μέχρι τα τέλη της εβδομάδος, ούτως ώστε να ξεκλειδώσει η ρευστότητα για τη χώρα μας.

Πληροφορίες μάλιστα τις οποίες μετέδωσε χθες Σάββατο το κεντρικό του δελτίο ειδήσεων το Mega, ανέφεραν ότι το κείμενο της συμφωνίας έχει ήδη αρχίσει να γράφεται στο Μέγαρο Μαξίμου. Σε κάποια σημεία του «προσχεδίου» φέρεται να υπάρχει σύγκλιση μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών. Τέτοια για παράδειγμα είναι το ΦΠΑ, το συνταξιοδοτικό και η Δημόσια Διοίκηση.

Ωστόσο, παρά το κλίμα αισιοδοξίας υπάρχουν και ζητήματα τα οποία ακόμη παραμένουν ανοικτά, όπου και εντοπίζονται ζητήματα διαφορετικής πολιτικής προσέγγισης.

Οι διαβουλεύσεις της ελληνικής αντιπροσωπείας με τους θεσμούς αναμένεται να συνεχιστούν και σήμερα Κυριακή, ενώ αναμένεται να υπάρξει και νέα επικοινωνία Τσίπρα, Μέρκελ και Ολάντ μετά το πέρας της διαπραγμάτευσης στις Βρυξέλλες, για να αποφασιστεί σε ποια θέματα θα υπάρξει πολιτική λύση.

Υπενθυμίζεται ότι η Γερμανίδα καγκελάριος συναντάται με τον Γάλλο πρόεδρο, αλλά και τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τη Δευτέρα στο Βερολίνο.

Στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι η επίτευξη συμφωνίας το συντομότερο δυνατόν,το αργότερο μέχρι τα τέλη της εβδομάδος.

Δημοφιλή