Το πρώτο Ευρωπαϊκό Συνέδριο χρυσοθήρων σε ελληνικός έδαφος

Το 1o Συνέδριο κυνηγών θησαυρών στην ελληνική «Μέκκα του χρυσού»
eurokinissi

Στη Νάουσα διεξάγεται αυτές τις μέρες το 1ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Αναζήτησης Θησαυρών. Πρόκειται για το πρώτο Συνέδριο τέτοιου είδους στο οποίο μετέχουν περισσότεροι από 100 σύνεδροι από όλα τα μέρη της Ελλάδος, όπως επίσης και από τη Βουλγαρία αλλά και από άλλες χώρες των Βαλκανίων.

Οι επίδοξοι «Ιντιάνα Τζόουνς» οι οποίοι οργώνουν από άκρη σε άκρη ολόκληρη την Ελλάδα προκειμένου να εντοπίσουν τους χαμένους ή κατά άλλους κρυμμένους θησαυρούς θα ανταλλάξουν απόψεις μεταξύ τους, ενώ σκοπός τους είναι να δώσουν και διαστάσεις συλλογικότητας. Να συστήσουν δηλαδή ένα συνεταιρισμό ή ακόμη και έναν σύλλογο.

Στο χώρο του συνεδρίου αναμένεται μάλιστα να βρίσκονται τόσο αμερικανικές όσο και ευρωπαϊκές εταιρίες. Ο λόγος; Προκειμένου να εκθέσουν τα πιο σύγχρονα μηχανήματα για τον εντοπισμό του χρυσαφιού.

Η αλήθεια είναι ότι το κυνήγι του θησαυρού είναι μια συνήθεια που αρχαιοτάτων χρόνων ιντρίγκαρε τον άνθρωπο. Στη χώρα μας ειδικά κυκλοφορούν αμέτρητες ιστορίες που έχουν τις ρίζες τους στην Τουρκοκρατίας ή στον εμφύλιο και την Κατοχή για θησαυρούς που θάφτηκαν προκειμένου να αναζητηθούν χρόνια μετά δίχως όμως ποτέ να τους αναζητήσει ή περιοχές που φέρονται να κρύβουν πολλούς θησαυρούς. Ειδικά η περιοχή της Νάουσας θεωρείται από πολλούς χρυσοθήρες ως η «Μέκκα του χρυσού» στη χώρα μας.

Δημοφιλή