Για την Έφη Βρακά το σερφ είναι γυναικεία υπόθεση

Για την Έφη Βρακά το σερφ είναι γυναικεία υπόθεση
|
Instagram

Μπορεί να μην είναι εύκολο να είσαι σέρφερ στην Ελλάδα και πόσο μάλλον να είσαι γυναίκα σέρφερ, αλλά το μότο της Έφης Βρακά είναι «ο καλός ο σέρφερ, στο κακό κύμα φαίνεται» και οι διακρίσεις που έχει μέχρι σήμερα την δικαιώνουν. Η Έφη, όμως, δεν σταματά εκεί, αφού θέλησε να συνδυάσει την αγάπη της για τη μόδα με το σερφ και το αποτέλεσμα είναι η δική της σειρά από στολές, που ακούνε στο όνομα NESOI.

Πώς ήρθε το σερφ στη ζωή σου;

Είναι μεγάλη ικανοποιηση να γίνεται το όνειρό σου πραγματικότητα. Από μικρό παιδί φανταζόμουν τον εαυτό μου στο κύμα και έτσι, ξεκίνησα να ασχολούμαι με το σερφ τον χειμώνα του 2008. Τότε ξεκίνησε και η περιπέτειά μου!

Τι διακρίσεις έχεις μέχρι σήμερα;

Έχω λάβει μέρος στα πανασιτικά πρωτάθληματα τα έτη 2013 και 2014 που πραγματοποιήθηκαν στις Φιλιππίνες και στο Ταιβάν. Η τιμή μου ήταν μεγάλη όταν βρισκόμουν στην 7η θέση του πρωταθλήματος για το 2013. Η πιο πρόσφατη διάκρηση μου ήταν στο Taiwan Open of Surfing όπου έλαβα την 5η θέση. Ήταν συγκινητικό να ανεμίζει η Ελληνική σημαία ανάμεσα σε εθνικότητες απο όλες τις ηπείρους.

Είναι εύκολο να ασχολείσαι με το σερφ στην Ελλάδα;

Όταν υπάρχει θέληση υπάρχει και σερφ! Το άθλημα αυτό στην Ελλάδα απαιτεί surf searching, δηλαδή να κάνεις έρευνα και να βρίσκεις τα σωστά σημεία για να εξασκηθείς. Συνήθως, βασιζόμαι στον καιρό και περιπλανούμαι από το ένα μέρος στο άλλο. Αναμφισβήτητα, οι συνθήκες στο εξωτερικό ευνοούν τους αθλητές, αλλα ο καλός σερφερ, στο κακό κύμα φαίνεται. Βελτιώνουμε την τεχνική μας για να ανταποκρινόμαστε όλο και καλύτερα στα δεδομένα της ελληνικής θάλλασας.

Τι είναι αυτό που σου αρέσει περισσότερο στην θάλασσα;

Αυτό που αγαπώ περισσότερο στην θάλασσα είναι ένας δυσεύρετος συνδυασμό. Την θέλω να είναι αναστατωμένη αλλα παράλληλα καθαρή. Περιμένοντας τα κύματα αγναντεύω τις αποχρώσεις της θάλασσας που απορροφώνται στην άβυσσο.

Ετοιμάζεις τη δική σου σειρά με στολές του σερφ. Αυτό πώς προέκυψε;

Πηγάζει μέσα απο το πάθος μου για την μόδα σε συνδυασμό με την αγάπη μου για το σερφ. Έιναι ωραίο να βλέπεις μία γυναικα να σερφάρει και να διατηρεί το στιλ της μέσα και έξω απο τη θάλασσα. Η NESOI aquawear, που είναι το όνομα της σειράς με τις στολές που ετοιμάζω, απευθύνεται στην γυναίκα που αγαπά την κίνηση και το νερό. Η συλλογή θα είναι σύντομα διαθέσιμη μέσω του e-shop μας.

Προπονείσαι τώρα για κάποιον αγώνα;

Έχω προγραμματισμένους 2 αγώνες στις Φιλιππινες τον Μαίο, όπου θα λάβω μέρος για 4η φορά στο πανασιακό πρωτάθλημα.

All the rivers run into the sea.Yet the sea is not full ! #wavehunter #taiwan #surfintaiwan #effievrk

A photo posted by Effie Vrakas (@effievrk) on

Πού θα ήθελες να βρίσκεσαι σε ένα χρόνο από τώρα;

Θα ήθελα να βρίσκομαι ανάμεσα σε business meetings στο Λος Άντζελες κρατώντας στο χέρι τα εισιτηρία για την Ταϊτή. Αυτό ονειρεύομαι!

My cure for anything is salt water 💦 #theseasetsmefree

A photo posted by Effie Vrakas (@effievrk) on

Island life 🌴! #islandlife #palms #tropicalisland #siargaoisland #goprohero4

A photo posted by Effie Vrakas (@effievrk) on

Fridays be like! #Friday #missingsummer

A photo posted by Effie Vrakas (@effievrk) on

The soul can split the sky in two and let the face of God shine through. ! #morningslides

A photo posted by Effie Vrakas (@effievrk) on

Πήγαινε στην αρχική σελίδα
Προτείνετε μια διόρθωση