ΔΙΕΘΝΕΣ
01/06/2015 10:42 EEST | Updated 01/06/2015 11:32 EEST

Θύελλα στην Τουρκία λόγω βίντεο που δείχνει αποστολή οπλισμού στη Συρία

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δεσμεύτηκε να τιμωρήσει τον αρχισυντάκτη της τουρκικής εφημερίδας «Τζουμχουριέτ», Καν Ντουντάρ, λόγω της δημοσίευσης βίντεο που φέρεται να αποτελεί αποδεικτικό στοιχείο για την αποστολή οπλισμού στη Συρία.

Η «Τζουμχουριέτ» ανέβασε στην ιστοσελίδα της βίντεο και ρεπορτάζ, όπου, όπως αναφέρεται, αστυνομικοί και χωροφύλακες ανοίγουν κιβώτια με πυρομαχικά και όπλα τα οποία βρίσκονταν σε φορτηγά που ανήκαν στην τουρκική μυστική υπηρεσία, ΜΙΤ.

«Το άτομο που το ανέφερε ως αποκλειστικό ρεπορτάζ θα πληρώσει υψηλό τίμημα για αυτό» είπε αργά την Κυριακή σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο TRT. «Δεν θα το αφήσω έτσι».

Σημειώνεται ότι στο συγκεκριμένο ζήτημα είχε αναφερθεί και το Reuters σε ρεπορτάζ του πριν λίγες ημέρες. Σύμφωνα με τη «Τζουμχουριέτ», το βίντεο ήταν από τις 19 Ιανουαρίου 2014, ωστόσο δεν έχει αναφερθεί πώς βρέθηκε στην κατοχή της.

Ο Ερντογάν είπε ότι τα φορτηγά που σταμάτησαν οι αστυνομικοί ανήκαν στη ΜΙΤ και μετέφεραν βοήθεια σε Τουρκμένους στη Συρία. Όπως τόνισε, οι εισαγγελείς δεν είχαν εξουσιοδότηση να διερευνήσουν οχήματα της ΜΙΤ και αποτελούν μέλη ενός, όπως είπε, «παράλληλου κράτους», υπό την ηγεσία του Φετουλάχ Γκιουλέν.

«Αυτοί οι ισχυρισμοί εναντίον της εθνικής υπηρεσίας πληροφοριών και αυτή η παράνομη επιχείρηση είναι κάποιου είδους κατασκοπευτική δραστηριότητα. Η εφημερίδα πλέον εμπλέκεται σε αυτήν την κατασκοπεία» υπογράμμισε, συμπληρώνοντας ότι έχει δώσει εντολή στον δικηγόρο του να καταθέσει αγωγή.

Στο μεταξύ, ενοχλημένος από τις κατηγορίες για μεγαλομανία που του προσάπτουν, ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι θα παραιτηθεί αν ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου βρει έστω και ένα χρυσό κάθισμα λεκάνης μέσα στους αναρίθμητους χώρους του νέου του προεδρικού παλατιού.

Ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) έχει επανειλημμένως κατηγορήσει τον Ερντογάν για υπερβολική σπατάλη κατά τις προεκλογικές του ομιλίες εν όψει των βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιουνίου.

«Κύριοι στην Άγκυρα, παλάτια κτίστηκαν για εσάς, αεροπλάνα και αυτοκίνητα Μερσέντες αγοράστηκαν...χρυσά καθίσματα αγοράστηκαν, έτσι χρησιμοποιείτε την τουαλέτα», είπε ο Κιλιτσντάρογλου σε προεκλογική του συγκέντρωση στη Σμύρνη το Σάββατο.

Ο Ερντογάν, ο οποίος μετακόμισε στο νέο αμφιλεγόμενο παλάτι του των...1.000 δωματίων μετά την νίκη του στις προεδρικές εκλογές του Αυγούστου, προκάλεσε τον Κιλιτσντάρογλου να αποδείξει τους ισχυρισμούς του.

«Τον προσκαλώ να έρθει παρακαλώ και να περιηγηθεί...αναρωτιέμαι αν θα μπορέσει να βρει έστω κι ένα τέτοιο χρυσό κάθισμα λεκάνης σε κάποια από τις τουαλέτες», δήλωσε ο Ερντογάν.«Αν το βρει, θα παραιτηθώ από την προεδρία».

Sponsored Post