Πρώην αντιπρόεδρος της FIFA προσπάθησε να αντικρούσει κατηγορίες χρησιμοποιώντας κείμενο από σατιρική σελίδα

Πρώην αντιπρόεδρος της FIFA προσπάθησε να αντικρούσει κατηγορίες χρησιμοποιώντας κείμενο από σατιρική σελίδα

Ο πρώην αντιπρόεδρος της FIFA, Jack Warner, προσπάθησε να αντικρούσει κατηγορίες που του έχουν απαγγελθεί χρησιμοποιώντας ένα κείμενο από το σατιρικό δίκτυο «Τhe Onion».

Ο ίδιος, ο οποίος είναι βουλευτής στην Τρινιντάντ και το Τομπάγκο, είχε συλληφθεί την προηγούμενη εβδομάδα στα πλαίσια μιας αμερικανικής επιχείρησης εξυγίανσης του κόσμου του ποδοσφαίρου. Την Πέμπτη αφέθηκε ελεύθερος με αναστολή, ενώ το Αμερικανικό κράτος του έχει εκδώσει ένταλμα σύλληψης.

Την Κυριακή, ο Warner δημοσίευσε ένα βίντεο στην ιστοσελίδα του υπερασπιζόμενος τον εαυτό του χρησιμοποιώντας ένα σατιρικό δημοσίευμα του δικτύου «The Onion», το οποίο θυμίζει το δικό μας «Κουλούρι». Το άρθρο τιτλοφορούνταν ως εξής: «Η FIFA ανακοινώνει ξαφνικά ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2015 θα διεξαχθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες».

Σύμφωνα με το δίκτυο CNN, ο άνδρας χρησιμοποίησε την ψεύτικη είδηση ασκώντας κριτική στις Ηνωμένες Πολιτείες για την απόφασή τους να συνεργαστούν με ένα κατά τα άλλα διεφθαρμένο Οργανισμό.

«Αν η FIFA είναι τόσο κακιά, γιατί οι ΗΠΑ θέλουν να διεξάγουν το Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA;», αναρωτήθηκε με αφέλεια ο Warner.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πως το 2011 ο ίδιος μαζί με άλλο μέλος της FIFA ονόματι Mohammed bin Hammam αποβλήθηκαν από το Συμβούλιο Ηθικής της Οργάνωσης, καθώς κατηγορούνταν για μια υπόθεση εξαπάτησης.

Δημοφιλή