Άφησε την Νομική και τώρα βγάζει 40.000$ τον μήνα

Άφησε την Νομική και τώρα βγάζει 40.000$ τον μήνα
Facebook

Μετά την εισαγωγή του στη Νομική, ο Σουηδός Navid Moazzez πίστευε ότι θα τα καταφέρει.

«Ένιωθα πως ήταν σωστό εκείνη τη στιγμή γιατί δεν ήξερα τι άλλο θα έκανα», θυμάται ο ίδιος, συμπληρώνοντας πως αργότερα κατάλαβε πως δεν ήθελε να μείνει καθηλωμένος σε ένα γραφείο για το υπόλοιπο της ζωής του.

Το 2013 ο Moazzez ξεγράφτηκε από την Σχολή για να ξεκινήσει την δική του επιχείρηση. Τώρα βγάζει 40.000$ το μήνα και έχει την δυνατότητα να ταξιδεύει από όποια πλευρά του πλανήτη ο ίδιος επιθυμεί.

Όπως αφηγήθηκε ο ίδιος στο Business Insider, δημιούργησε την δική του προσωπική ιστοσελίδα λίγους μήνες μετά την απόφασή του να αφήσει τις σπουδές του. Πηγή έμπνευσής του ήταν άνθρωποι που δεν ακολούθησαν την καθιερωμένη πορεία καριέρας, καθώς και βιβλία όπως το «Πως να κάνεις φίλους και ασκήσεις επιρροή σε ανθρώπους».

«Ξεκίνησα από το τίποτα χωρίς καμιά εμπειρία από τις σχέσεις στον κυβερνοχώρο, επομένως έπρεπε να μάθω πολλά και να χτίσω το δικό μου κύρος και μια προσωπική διαδικτυακή φίρμα», δήλωσε ο ίδιος στο Business Insider.

Ο άνδρας ξεκίνησε την ιστοσελίδα με μόνο στόχο να μοιραστεί τις εμπειρίες του, όμως δεν θα πρότεινε το ξεκίνημα μιας επιχείρησης χωρίς να τεθούν πρώτα ορισμένοι στόχοι σε κανένα. Πήρε συνεντεύξεις από σημαντικούς ανθρώπους, όπως ο Todd Herman, και τις μοιράστηκε μέσω podcasting. Σύντομα παρατήρησε πως οι άνθρωποι αγαπούσαν τα podcast που ετοίμαζε και, μετά από μια έρευνα, συνειδητοποίησε πως οι άνθρωποι θα πλήρωναν για να ακούσουν αυτά που είχε να πει.

«Πωλούσα τις συνεντεύξεις και παρουσιάσεις -είχα 88 γνωστούς επιχειρηματίες από όλο τον κόσμο σε αυτό – καθώς και μερικές ζωντανές ερωταπαντήσεις μέσω τηλεφώνου με μερικούς σημαντικούς ομιλητές, ένα ιδιωτικό γκρουπ στο Facebook και εισιτήρια για εκδηλώσεις», ανέφερε, συμπληρώνοντας πως με αυτόν τον τρόπο κατάφερε να βγάζει λεφτά ενώ κοιμόταν, πήγαινε στο γυμναστήριο και στο σούπερ μάρκετ ή βρισκόταν στους αιθέρες ταξιδεύοντας με το αεροπλάνο.

Όταν έβγαλε 20.000$ ο Moazzez πώλησε ή δώρισε το μεγαλύτερο μέρος των περιουσιακών του στοιχείων και τώρα γυρίζει τον κόσμο με μια βαλίτσα.

Δημοφιλή