Στο «κόκκινο» ο υπερκοριός της ΕΥΠ για την υπόθεση της σύλληψης των «ληστών του Διστόμου»

Στο «κόκκινο» ο υπερκοριός της ΕΥΠ για την υπόθεση της σύλληψης των «ληστών του Διστόμου»
Eurokinissi

Έπειτα από αίτημα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας δόθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες το «πράσινο» φως από τον εισαγγελέα Εφετών προκειμένου να γίνει άρση απορρήτου τηλεφωνικών συνομιλιών σε 45 σταθερά και κινητά τηλέφωνα που φέρονται ότι συνδέονται με την υπόθεση σύλληψης των δύο φερόμενων ως «ληστών του Διστόμου». Την ίδια ώρα πληροφορίες θέλουν τη συνήγορο υπεράσπισης ενός εκ των δύο συλληφθέντων να ζητεί τη διερεύνηση των συνθηκών θανάτου του Σπύρου Δραβίλα.

Όπως έχει γίνει γνωστό η συνήγορος υπεράσπισης κ. Ιωάννα Κούρτοβικ υπέβαλλε στον εισαγγελέα της Αθήνας αίτημα και ζητεί να διερευνηθούν οι συνθήκες θανάτου του τρίτου φερόμενου ως μέλους των «ληστών του Διστόμου», του Σπύρου Δραβίλα.

Συγκεκριμένα η κ. Κούρτοβικ ζητεί να διερευνηθεί εάν ο θάνατο του Δραβίλα οφείλεται πράγματι σε αυτοκτονία ή σε άλλα αίτια.

Το αίτημα διαβιβάστηκε στην εισαγγελία Βόλου που έχει την αρμοδιότητα.

Oι δύο κατηγορούμενοι απολογήθηκαν ενώπιον του ανακριτή και κρίθηκαν προφυλακιστέοι. Σύμφωνα με πληροφορίες αρνούνται τις κατηγορίες ενώ έδωσαν τυπική απολογία χωρίς να μπουν στην ουσία της υπόθεσης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές στη δικογραφία φέρεται να υπάρχουν καταθέσεις που έδωσαν στους αστυνομικούς της αντιτρομοκρατικής όπου έχουν πει ότι ο Σπύρος Δραβίλας αυτοκτόνησε μπροστά τους.

Οι συνήγοροί τους, η Ιωάννα Κούρτοβικ και ο Κώστας Παπαδάκης, δήλωσαν στη HuffPost Greece ότι το κατηγορητήριο έχει αοριστίες και δεν βασίζεται σε στοιχεία.

Εν τω μεταξύ σε δύο διαφορετικές φυλακές αναμένεται να οδηγηθούν οι δύο ληστές του Διστόμου και συγκεκριμένα στις φυλακές Αλικαρνασσού ο Σπύρος Χριστοδούλου και στις φύλακες Τρικάλων ο Γρηγόρης Τσιρώνης.

Οι δύο τους νωρίς το πρωί οδηγήθηκαν στο τμήμα εκτελέσεων ποινών του Εφετείου προκειμένου να εκτελεστούν εντάλματα που εκκρεμούσαν εναντίον τους για παλαιότερες καταδίκες όπως για τον Τσιρώνη ο οποίος είχε ένα υπόλοιπο 4 χρόνια ποινής.

Στη συνέχεια οδηγήθηκαν στο δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων προκειμένου να απολογηθούν στον ανακριτή για την υπόθεση της ληστείας του Διστόμου.

Δημοφιλή