Περισσότερες από 300.000 οι αιτήσεις για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης

Περισσότερες από 300.000 οι αιτήσεις για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης
Eurokinissi

Περισσότερες από 300.000 ήταν οι αιτήσεις για ένταξη στο πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, ύστερα από την εκπνοή και της ολοκλήρωσης της παράστασης το περασμένο Σάββατο, 30 Μαίου.

Συγκεκριμένα, ο αριθμός των αιτήσεων έφτασε τις 300.226 στο σύνολο τους, οι οποίες αντιστοιχούν σε 633.312 άτομα. Από αυτές, 140.366 αιτήσεις αφορούν την επανασύνδεση ρεύματος και την παροχή δωρεάν ηλεκτρικής ενέργειας, 90.015 αφορούν το επίδομα ενοικίου και 293.786 την επιδότηση σίτησης.

Από την πλευρά της, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, υπογράμμισε «το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα μας, αφού αυτά τα νούμερα αφορούν μόνο την ακραία φτώχεια».

Πρόσθεσε επίσης πως «στη συνέχεια του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί η αξιολόγηση και η διασταύρωση των στοιχείων όσων έχουν υποβάλλει τις αιτήσεις και αφού προκύψουν οι κατάλογοι των ωφελούμενων θα αρχίσει και υλοποίηση των παροχών».

Σε ανακοίνωση της, υπενθυμίζει ακόμη πως, όσον αφορά τη σίτιση θα ακολουθήσει πρόγραμμα, το οποίο θα χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ) με 135 εκατομμύρια ευρώ και για την περίοδο 2015-2016, σημειώνοντας ότι «το πρόγραμμα αποτέλεσε τον πόλο κινητοποίησης πολλών κοινωνικών εταίρων, γεγονός που έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία».

Ο λόγος είναι πως «περισσότερο από τα 200 εκατομμύρια ευρώ που διατίθενται από την κυβέρνηση, σημασία έχει η δύναμη της κοινωνίας, η οποία μπορεί να πολλαπλασιάζει τα αποτελέσματα, εάν όλοι συμβάλλουμε, ώστε κανείς να μην είναι μόνος στην κρίση».

(Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή