Μήνυμα Τσίπρα σε εταίρους: Θέλουμε πολιτική λύση. Να απαντηθεί το δίλημμα προοπτικής εξόδου από την κρίση ή διαίρεσης της Ευρώπης

Μήνυμα Τσίπρα σε εταίρους: Θέλουμε πολιτική λύση. Να απαντηθεί το δίλημμα προοπτικής εξόδου από την κρίση ή διαίρεσης της Ευρώπης

Μήνυμα σε εταίρους και θεσμούς, έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας λίγες ώρες μετά την 5μερή συνάντηση στο Βερολίνο, τονίζοντας πως οι αποφάσεις για το ελληνικό ζήτημα θα πρέπει να ληφθούν από τους ηγέτες της ΕΕ και να είναι πολιτικές. Όπως εξήγησε, η επιλογή είναι ανάμεσα στο να υπάρξει μια ρεαλιστική προοπτική εξόδου της χώρας από την κρίση η οποία και αποτρέψει μια διαίρεση της Ευρώπης, που όπως τόνισε επιθυμούν κάποιοι, στη λογική του διαίρει και βασίλευε.

Ο κ.Τσίπρας, σε δηλώσεις του μετά την επίσκεψή του στο Υπ.Παιδείας, αποκάλυψε ακόμη πως είναι η Ελλάδα αυτή που κατέθεσε πρόταση προς τους θεσμούς, οι οποία σύμφωνα με πληροφορείς της HuffPost Greece, είναι 47 σελίδων, συντάχθηκε μετά τις 11 το βράδυ της Δευτέρας και παραδόθηκε από τον πρόεδρο του Συμβουλίου Ομάδας Εμπειρογνωμόνων, κ.Χουλιαράκης. Πηγές πάντως αναφέρουν πως κατά η σύνταξη του κειμένου διατυπώθηκαν διαφωνίες μεταξύ των μελών του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης ενώ αναφέρεται πως υπάρχουν παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό.

Όπως τόνισε, πάντως ο πρωθυπουργός, η ελληνική κυβέρνηση έχει καταθέσει συγκεκριμένες και ρεαλιστικές προτάσεις για την έξοδο της χώρας από την κρίση κάνοντας βέβαια παραχωρήσεις όπως τόνισε, όπως γίνεται πάντα στο πλαίσιο διαπραγμάτευσης.

Ο κ.Τσίπρας τόνισε ακόμη πως μια συμφωνία θα βάλει τέλος στα σενάρια διαίρεσης της Ευρωζώνης ενώ μετά και την κατάθεση αυτής της ελληνικής πρότασης «η απόφαση για το εάν επιθυμούν έξοδο από κρίση είναι μια απόφαση που ανήκει στην πολιτική ηγεσία της Ευρώπης, σε αυτούς που εκλέγονται και λογοδοτούν στους λαούς για αποφάσεις», κάνοντας αναφορά στο δίλημμα της εξόδου από την κρίση ή τη διαίρεση της Ευρώπης.

Επανέλαβε πως η ελληνική κυβέρνηση κινείται με σχέδιο και αποφασιστικότητα και θυμάται πάντα, όπως ανέφερε πως εκπροσωπεί ένα λαό θέλει προοπτική εξόδου από την κρίση, «λύση και όχι απλά συμφωνία» ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία πως οι θεσμοί «θα προσχωρήσουν στις θέσεις μας και στον ρεαλισμό αυτών».

Δημοφιλή