Παραίτηση Μπλάτερ από την προεδρία της FIFA!

Παραίτηση Μπλάτερ από την προεδρία της FIFA!
Sport24

Ο Ζεπ Μπλάτερ πήρε την απόφαση να παραιτηθεί από την προεδρία της FIFA λίγες ημέρες μετά τη νίκη του για 5η φορά στις εκλογές της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.

Tην περασμένη Παρασκευή ο Ζεπ Μπλάτερ κατάφερε για 5η σερί φορά να δείξει την κυριαρχία του στο παγκόσμιο στερέωμα, κερδίζοντας τις εκλογές για την προεδρία της FIFA και ενώ δυο ημέρες πριν αποκαλύφθηκε μεγάλο σκάνδαλο δωροδοκίας και μαύρου χρήματος στους κόλπους της, με την σύλληψη επιφανών στελεχών της.

Έτσι, λοιπόν, με την κριτική και την αμφισβήτηση στο πρόσωπό του να είναι τεράστια, πήρε την απόφαση να παραιτηθεί και να γίνουν νέες εκλογές για την ανάδειξη νέου ισχυρού άνδρα, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος σε συνέντευξη που παραχώρησε.

Έχω σκεφθεί όλα τα χρόνια για την προεδρία μου και τα 40 χρόνια που η FIFA έχει εμπλακεί στη ζωή μου. Αγαπώ τη FIFA περισσότερο από οτιδήποτε άλλο και θέλω πάντα να κάνω το καλύτερο. Αποφάσισα να κατέβω σε νέες εκλογές για το καλό του ποδοσφαίρου", ανέφερε αρχικά ο Μπλάτερ.

"Η θητεία μου δε φαίνεται ότι στηρίζεται από όλους. Θα διεξάγω έκτακτο συνέδριο για την αντικατάστασή μου ως πρόεδρος. Δεν θα μείνω. Είμαι τώρα ελεύθερος από εκλογικούς περιορισμούς. Θα είμαι σε θέση να επικεντρωθώ σε βαθιές μεταρρυθμίσεις. Για πολλά χρόνια έχουμε ζητήσει μεταρρυθμίσεις. Αλλά αυτές δεν είναι επαρκείς", δήλωσε στη συνέχεια, ρίχνοντας τη "βόμβα" της παραίτησής του από τον προεδρικό θώκο.

"Χρειαζόμαστε περιορισμούς σε θητείες και θέματα γραφειοκρατίας. Πάλεψα γι' αυτές τις αλλαγές, αλλά οι προσπάθειές μου συνάντησαν αντίσταση", είπε μετέπειτα ο Ελβετός, θέλοντας να δικαιολογήσει την απόφασή του και κατέληξε: "Ενδιαφέρομαι για το συμφέρον της FIFA. Γι' αυτό πήρα αυτή την απόφαση. Αυτό που μετρά περισσότερο για μένα είναι ο θεσμός της FIFA και το ποδόσφαιρο στον κόσμο".

Οι επόμενες εκλογές αναμένεται να πραγματοποιηθούν ανάμεσα στον Δεκέμβριο 2015 και στον Μάρτιο 2016, σε ημερομηνία που θα αποφασιστεί από την Εκτελεστική Επιτροπή. "Επιθυμούμε να κάνουμε μεταρρυθμίσεις στον τρόπο που βλέπει την FIFA ο κόσμος", ανέφερε ο Ντομένικο Σκάλα, ενώ η Επιτροπή Ανξάρτητης Δεοντολογίας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας τόνισε πως οι έρευνες εις βάρος της FIFA θα συνεχιστούν κανονικά και δεν σταματούν επειδή παραιτήθηκε ο Μπλάτερ.

Πηγή: Sport24.gr

Δημοφιλή