ΚΟΙΝΩΝΙΑ
03/06/2015 03:28 EEST | Updated 03/06/2015 03:40 EEST

Μυστηριώδη «ξανθιά» με ρόλο κλειδί στη νεοτρομοκρατία αναζητά η ΕΛ.ΑΣ.

Eurokinissi

«Ξανθιά» γυναίκα που φέρεται να έδινε το παρών στα κρησφύγετα των «ληστών του Διστόμου» στο Βόλο αναζητά η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Όλες οι μαρτυρίες που έχουν συγκεντρωθεί συγκλίνουν ότι μία γυναίκα εμφανιζόταν τόσο στη μεζονέτα της Χρυσής Ακτής Παναγιάς Αγχιάλου Βόλου, όπου συνελήφθησαν οι Χριστοδούλου και Τσιρώνης, όσο και στο νέο κρησφύγετο που εντοπίστηκε χθες στα Άνω Λεχώνια Βόλου.

Η γυναίκα αυτή, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, φέρεται να εμφανίζεται σε δύο ένοπλες ληστείες τραπεζών της μικτής ομάδας «Ληστών του Διστόμου» και ενδεχομένως σε δύο τρομοκρατικές ενέργειες της «Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών» στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας και στην Ισραηλινή Πρεσβεία.

Η «παρθενική» της παρουσία καταγράφεται στις 11 Αυγούστου 2011 στο υποκατάστημα της Alpha Bank, στον Γαλατά Τροιζηνίας. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο Γιώργος Πετρακάκος και η άγνωστη γυναίκα, φορώντας περούκες εισέβαλλαν στην τράπεζα, όπου με την απειλή όπλων απέσπασαν 124.000 ευρώ από το χρηματοκιβώτιο και το ταμείο και εξαφανίστηκαν.

Μερικούς μήνες νωρίτερα, τον Απρίλιο της ίδιας χρονιάς, τρεις άνδρες είχαν μπει στο ίδιο υποκατάστημα και αφού πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό, άδειασαν τα ταμεία και πήραν όμηρο τον διευθυντή του καταστήματος. Εγκλωβίστηκαν σε δρόμο κοντά στο δημοτικό σχολείο του Γαλατά όπου και απελευθέρωσαν τον διευθυντή.

Η ίδια «ξανθιά» στις 16 Ιουλίου 2012 εμφανίζεται ως «τουρίστρια» στη ληστεία υποκαταστήματος της Alpha Bank στη Ντάπια Σπετσών με λεία περίπου 500.000 ευρώ. Σε εκείνη την επίθεση φαίνεται να συμμετείχε και ο Νίκος Μαζιώτης. Πέντε ένοπλοι, ανάμεσά τους και η γυναίκα, μπήκαν ως παραθεριστές στην τράπεζα με πετσέτες στους ώμους, έκαναν τη ληστεία, πήραν για λίγο ομήρους δύο γυναίκες και διέφυγαν με ταχύπλοο που το έκαψαν στην περιοχή Σαλαντί στην Αργολίδα.

Η γυναίκα της ΟΛΑ

Γυναίκα με τα ίδια χαρακτηριστικά εμφανίζεται σε δύο τουλάχιστον ενέργειες της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών, πίσω από το τιμόνι οχημάτων με τα οποία διέφυγαν οι δράστες των επιθέσεων. Ο επιχειρησιακός πυρήνας της Ο.Λ.Α., της «θυγατρικής» του Επαναστατικού Αγώνα και δημιούργημα του Νίκου Μαζιώτη από την επαφή του με τους ποινικούς «συνεταίρους», όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι αξιωματικοί, είχε… άρωμα γυναίκας από τις πρώτες ενέργειές της. Στις 14 Ιανουαρίου 2013, την εντοπίζουν στην αποτυχημένη επίθεση με αντιαρματικό RPG και επιτυχημένη με πολεμικό καλάσνικοφ, στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Λ. Συγγρού, και στην «γαζωματική» επίθεση με 56 σφαίρες δύο πολεμικών καλάσνικοφ στις 12 Δεκεμβρίου 2014, εναντίον της πρεσβείας του Ισραήλ.

Στη θέση του οδηγού του κλειστού φορτηγού, που περίμενε του «πολυβολητές» της πρεσβείας στην οδό Λαζάρου Σώχου ήταν γυναίκα, όπως περιέγραψαν αυτόπτες μάρτυρες. Από αυτό βγήκαν οι δύο δράστες πυροβόλησαν το κτίριο της πρεσβείας και επέστρεψαν σε αυτό για να διαφύγουν. Αντίστοιχη γυναικεία παρουσία υπήρχε στη σύνθεση των ατόμων που επιτέθηκαν στα γραφεία της ΝΔ. Και σε εκείνη την επίθεση στη θέση του οδηγού αυτοκινήτου μάρκας Toyota Corolla, χρώματος γκρι-ανθρακί, καθόταν μία γυναίκα. Ο εντοπισμός της ήταν καθαρότερος όταν βγήκε από το όχημα, μαζί με δύο ακόμη άνδρες, σε οικόπεδο που χρησιμοποιείτο ως αυτοσχέδιο πάρκινγκ στην οδό Φλέμινγκ 42, στο Παλαιό Φάληρο σε απόσταση περίπου 3-4 χιλιομέτρων από το σημείο της επίθεσης, όπου το πυρπόλησαν και επιβιβάστηκαν σε άλλο όχημα ή μοτοσικλέτες.