Απορριπτική πρόταση των εισαγγελέων για μια ακόμη αίτηση αποφυλάκισης της Βίκυς Σταμάτη

Απορριπτική πρόταση των εισαγγελέων για μια ακόμη αίτηση αποφυλάκισης της Βίκυς Σταμάτη
Eurokinissi

Nα απορριφθεί η έκτη κατά σειρά αίτηση αποφυλάκισης της Βίκυς Σταμάτη, πρότεινε πριν από λίγο στο 5μελές Εφετείου Κακουργημάτων Αθήνας ο αναπληρωτής εισαγγελέας της έδρας, κ. Δασκαλόπουλος, άποψη με την οποία συμφώνησε και η εισαγγελέας, κ. Δημητρίου.

Το γεγονός της πρόσφατης απόδρασης της συζύγου του πρώην υπουργού, η οποία έφυγε από το Δρομοκαϊτιο λίγες ώρες μετά την απόρριψη μιας ακόμη αίτησης αποφυλάκισης της από το ΄ίδιο δικαστήριο, ήταν αυτό που κατά τον εισαγγελέα είναι αποτρεπτικός παράγοντας για να της δοθεί η ελευθερίας της.

Όπως είπε ο εισαγγελικός λειτουργός, ο τρόπος που έφυγε η κ.Σταμάτη από το Δρομοκλαϊτιειο καταδεικνύει πως η απόφαση τής δεν ελήφθη εν θερμώ αλλά υπήρχε οργανωμένο σχέδιο και όπως τόνισε χαρακτηριστικά είχαν γίνει «προπαρασκευαστικές πράξεις φυγής της» και εξήγησε ότι δεν είναι δυνατόν να έπεισε εκείνη τη στιγμή την τραπεζοκόμο που την βοήθησε να φύγει η να κατάφερε να ξεφύγει από τους δύο φρουρούς χωρίς να είχε προετοιμάσει το πως θα το κάνει.

Για όλα τα παραπάνω όπως είπε ο εισαγγελέας υπάρχει ένα ισχυρό αντίβαρο που είναι η ανάγκη της ως μητέρα να σφίξει στην αγκαλιά της το παιδί της που έχει στερηθεί τόσο καιρό αλλά και αυτό το επιχείρημα καταρρίπτεται σύμφωνα με τον κ. Δασκαλόπουλο γιατί τελικά η κ. Σταμάτη δεν πήγε να δει το παιδί τις ώρες που ήταν ελεύθερη.

«Είναι βέβαια σοβαρότερο» τόνισε ο εισαγγελέας «για μια μητέρα να σκεφτεί ότι όταν θα πήγαινε στο παιδί της για το δει, θα του δημιουργούσε πρόσθετο και μεγαλύτερο ψυχικό τραύμα, το ότι θα εισέβαλαν οι διωκτικές αρχές στο σπίτι για να την συλλάβουν και γι αυτό το λόγο προσπάθησε να το προστατεύσει και δεν προσέγγισε το παιδί για να μην του δημιουργήσει διαταραχή της ζωής του όπως είχε συμβεί από παλιότερη συμπεριφορά».

Αλλά αυτό το ίδιο γεγονός κατά τον εισαγγελέα θα έπρεπε να έχει λειτουργήσει αποτρεπτικά στην απόπειρα φυγής της αφού ως μητέρα θα έπρεπε να το είχε σκεφτεί.

Στη συνέχεια ο εισαγγελέας αναφέρθηκε στην κατάθεση του ψυχιάτρου της κ. Σταμάτη ο οποίος μίλησε για την ανάγκη θεραπευτικής αγωγής και τόνισε πως αυτό μπορεί να εξασφαλιστεί μέσα στο ψυχιατρείο.

Αναφερόμενος, τέλος, ο εισαγγελέας στις συνθήκες διαβίωσης του γιου της κ. Σταμάτη, τόνισε ότι υπάρχουν τρεις συγγενείς της που το υπεραγαπούν, οι δυο γονείς της και ένας νεότερος άνθρωπος, ο αδερφός της, που έχουν την εποπτεία και τη μέριμνά του και το φροντίζουν, γεγονός που δεν δημιουργεί ανεπανόρθωτη βλάβη στην ψυχική του υγεία.

«Κατόπιν αυτών» τόνισε ο κ. Δασκαλόπουλος, «δεν συντρέχουν οι αντικειμενικές προϋποθέσεις για την αποφυλάκιση της κ.Σταμάτη» και συμπλήρωσε πως δεν υπάρχουν ούτε οι προϋποθέσεις γαι την ενδιάμεση κατάσταση του κατ οίκον περιορισμού.

Ο συνήγορος υπεράσπισής της κ.Σ ταμάτη, Φραγκίσκος Ραγκούσης, τόνισε: έχετε δώσει αναστολή εκτέλεσης ποινής σε κατηγορούμενους με 23 χρόνια κάθειρξη και δεν εννοώ το συγκεκριμένο δικαστήριο, το δικό σας, αλλά τα Ελληνικά Δικαστήρια.

Αναρωτιέμαι λοιπόν ακούγοντας τον κ.Εισαγελλέα που πρότεινε να απορριφθεί η αίτηση της κ.Σταμάτη. Ποιον φοβερό κατηγορούμενο, ποιο ληστή υπερασπίζομαι εγώ και τολμάω να υπερασπίζομαι την αποφυλάκισή του;».

Δημοφιλή