Νέα δωρεά στο MIT Enterprise Forum Greece ανακοίνωσε η Ελληνική Πρωτοβουλία

Νέα δωρεά στο MIT Enterprise Forum Greece ανακοίνωσε η Ελληνική Πρωτοβουλία
The Hellenic Initiative

Τηρώντας τη δέσμευση που έχει αναλάβει για προώθηση της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα και παροχή βοήθειας σε δυναμικές νεοφυείς εταιρίες, η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative) ανακοίνωσε δωρεά στο MIT Enterprise Forum Greece (MITEF Greece).

Η δωρεά της Ελληνικής Πρωτοβουλίας στόχο έχει την υποστήριξη της συμμετοχής 10 ελληνικών startups στο διεθνές σεμινάριο για νεοφυείς επιχειρήσεις, που διοργανώνεται από το Τεχνολογικό Ινστιτούτο Μασαχουσέτης (MIT), στο Cambridge των Η.Π.Α.

Όπως σημείωσε ο Διευθυντής Προγραμμάτων της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, Μιχάλης Πρίντζος, η δωρεά είναι «ενδεικτική της συνεχούς προσπάθειας της Ελληνικής Πρωτοβουλίας για προώθηση της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, ειδικά σε μια περίοδο όπου η ανάγκη για κάτι τέτοιο είναι επιτακτική».

«Αυτή τη φορά», πρόσθεσε ο Μιχάλης Πρίντζος, «ενώνουμε τις δυνάμεις μας με το MIT Enterprise Forum Greece, και στο πλαίσιο αυτό, παρέχουμε σε κάποιους από τους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό επιχειρηματικότητας του οργανισμού, τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε ένα σεμινάριο που διδάσκεται σε ένα από τα κορυφαία εκπαιδευτικά ιδρύματα παγκοσμίως, το ΜΙΤ, προσφέροντάς τους πολύτιμα εφόδια για τη μελλοντική πορεία τους».

Αντικείμενο του εν λόγω σεμιναρίου είναι η τεχνολογική επιχειρηματικότητα και καινοτομία, με τις 10 ελληνικές συμμετοχές που θα λάβουν μέρος να προέρχονται από τις 25 ομάδες που έχουν περάσει στα ημιτελικά του διαγωνισμού MITEF Greece Startup, που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή.

Στο σεμινάριο, που θα έχει διάρκεια μίας εβδομάδας, αναμένεται να διδάξει μεταξύ άλλων ο co-director των ομάδων επιχειρηματικότητας του MIT, Dr. Luis Perez-Breva., με στόχο του προγράμματος να αποτελεί η εκπαίδευση των συμμετεχόντων στον συνδυασμό της επιχειρηματικής ανάλυσης και των απαραίτητων τεχνικών γνώσεων, προκειμένου να σχεδιάζουν επιτυχώς μια αποτελεσματική στρατηγική για την εμπορευματοποίηση προϊόντων ή υπηρεσιών τελευταίας τεχνολογίας.

Ακόμη, οι συμμετέχοντες θα μάθουν πώς να εκτιμούν το εμπορικό δυναμικό μίας νέας τεχνολογίας μέσω της επιστημονικής και τεχνικής εμπορευματοποίησης.

Στο σεμινάριο θα συμμετάσχουν- πέραν των φοιτητών του ΜΙΤ- επιχειρηματίες και ερευνητές από την Ελλάδα, τη Ρωσία, τη Τουρκία, τη Πορτογαλία, το Ισραήλ και το Ισπανία. Θα έχουν τη δυνατότητα να ανταλλάξουν εμπειρίες, σχετικά με τις δυσκολίες που ο καθένας αντιμετωπίζει στην χώρα του, καθώς και τις μεθόδους που έχουν αναπτύξει, προκειμένου να ξεπεράσουν τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν.

Στο πλαίσιο αυτό, εξάλλου πρόγραμμα αναμένεται να παράσχει μια ουσιαστική σύνδεση μεταξύ επιχειρηματιών από χώρες, οι οποίες βρίσκονται σε διαφορετικές φάσεις ανάπτυξης μιας κουλτούρας ενθάρρυνσης και στήριξης της καινοτομίας και των νεοφυών επιχειρήσεων..

Από την πλευρά της, η Γενική Διευθύντρια του MITEF Greece, Κατερίνα Σαριδάκη, υπογράμμισε πως το σεμινάριο αποτελεί «μια εξαιρετική ευκαιρία για τις 10 startup του διαγωνισμού MITEF Greece Startup Competition”, καθώς, «κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, οι Έλληνες συμμετέχοντες θα δουλέψουν στενά με μία διεθνή ομάδα επιχειρηματιών, στα πλαίσια της δραστήριας κοινότητας του ΜΙΤ. Ταυτόχρονα, οι οργανωμένες επισκέψεις σε εταιρείες της Βοστώνης, η συμμετοχή σε εκδηλώσεις δικτύωσης αλλά και άλλες δραστηριότητες που συνδιοργανώνουν το MIT και οι εκπρόσωποι του MITEF Greece, στοχεύουν στη διάνοιξη νέων δρόμων συνεργασίας για τις ελληνικές εταιρείες και την επιχειρηματική κοινότητα των ΗΠΑ».

Κλείνοντας, η Κατερίνα Σαριδάκη εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς την Ελληνική Πρωτοβουλία που «εκτίμησε αυτή την προσπάθεια και που στήριξε ενεργά το MITEF Greece και τις 10 ελληνικές συμμετοχές, οι οποίες αναζητούν ευκαιρίες διασύνδεσης με την παγκόσμια επιχειρηματική σκηνή».

Δημοφιλή