Παντρεύονται Γκάνταλφ και Ντάμπλντορ χάρη στην Τζ. Κ. Ρόουλινγκ

Παντρεύονται Γκάνταλφ και Ντάμπλντορ χάρη στην Τζ. Κ. Ρόουλινγκ

en.wikipedia.org/wiki/Albus_DumbledoreThe image linked here is claimed to be used under fair use as:1. It is a historically significant artwork.2. The image is only being used for informational purposes.3. Its inclusion in the wiki adds significantly to the wiki because it illustrates the subject of this wiki and how the image depicted is familiar to the general public.4. The image is readily available on the internet.5. It is a low resolution image.6. It is not believed that this use will cause commercial harm to the copyright holder." data-caption="The original image was found aten.wikipedia.org/wiki/Albus_DumbledoreThe image linked here is claimed to be used under fair use as:1. It is a historically significant artwork.2. The image is only being used for informational purposes.3. Its inclusion in the wiki adds significantly to the wiki because it illustrates the subject of this wiki and how the image depicted is familiar to the general public.4. The image is readily available on the internet.5. It is a low resolution image.6. It is not believed that this use will cause commercial harm to the copyright holder." data-credit="williamcromar/Flickr">

Όλα ξεκίνησαν όταν, με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος στην Ιρλανδία- που πλέον επιτρέπει τον γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου- η συγγραφέας των βιβλίων του Χάρι Πότερ, Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter μια εικόνα που αναρωτιέται “τι θα γινόταν εάν ο Ντάμπλντορ και ο Γκάνταλφ ήταν γκέυ και ήταν μαζί;”

Η δημοφιλής συγγραφέας, ανήρτησε τη φωτογραφία με το σχόλιο πως “τότε θα μπορούσαν να παντρευτούν στην Ιρλανδία!”.

Την ανάρτηση της δεν άφησε ασχολίαστη, φυσικά, η περίφημη κοινότητα Westboro Baptist Church που αντιτάσσεται παραδοσιακά σε οτιδήποτε σχετίζεται με τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων, καταφεύγοντας συχνότατα σε ομοφοβικά παραληρήματα.

Μέσα από τον δικό της λογαριασμό στο Facebook, η Westboro Baptist Church αποκρίθηκε πως “εάν μια τέτοια ένωση συνέβαινε, θα την εμποδίζαμε”.

Από την πλευρά της, η συγγραφέας ανταπάντησε πως “η πηγαία ομορφιά αυτής της ένωσης, σε αυτό ακριβώς το μέρος, θα έκανε τα μικροσκοπικά, κολλημένα σας μυαλά να εκραγούν και να χυθούν έξω από τα χοντροκομμένα σας κρανία”.

Και τότε ήταν που μια ομάδα ακτιβιστών, που ονομάζεται Planting Peace, αποφάσισε με αφορμή το συγκεκριμένο μήνυμα της συγγραφέως, να αναλάβει δράση. Την ερχόμενη Κυριακή, λοιπόν, στις 7 Ιουνίου, δύο από τους πιο αγαπημένους χαρακτήρες των τελευταίων ετών, για εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον πλανήτη, πρόκειται να παντρευτούν στο κτίριο που διαθέτει η ομάδα, ακριβώς απέναντι από τα κεντρικά γραφεία της Westboro Baptist Church, στο Κάνσας.

Ο πρόεδρος της ακτιβιστικής ομάδας, μιλώντας στην The Huffington Post, σημείωσε πως “"Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα στεγάσουμε τον γάμο του Ντάμπλντορ και του ΓΚάνταλφ και θα σταθούμε μαζί τους απέναντι στο πρόσωπο της μισαλλοδοξίας και θα γιορτάσουμε την ισότητα για όλους. Η Westboro Baptist Church δεν θα χρειαστεί να πάει μακριά για να προσπαθήσει να εμποδίσει την ένωση αυτή. Θα μπορούν απλώς να κοιτάξουν έξω από το παράθυρο τους”.

Το μέρος στο οποίο πρόκειται να λάβει χώρα η τελετή, το Σπίτι της Ισότητας όπως λέγεται, συμπλήρωσε, “ιδρύθηκε για να σταθεί απέναντι στις επίπονες λέξεις και εκφράσεις ομαδών μίσους, όπως η Westboro Baptist Church”.

“Πρέπει να αντιστεκόμαστε ενεργά στο μίσος και να διασφαλίσουμε πως οι νεαροί LGBTQ θα καταλάβουν πως υπάρχει ευρεία αγάπη και υποστήριξη σε αυτό τον κόσμο για αυτούς”.

Η ομάδα συγκεντρώνει χρήματα για τον σκοπό αυτό, διαδικτυακά.

Δημοφιλή